BeloningVermist

Nieuwe oproep vermiste Wico van Leeuwen

  • Borculo

Het politieonderzoek naar de vermiste Wico van Leeuwen (49) uit Borculo is nog steeds in volle gang. Hij werd voor het laatst gezien op 17 mei 2022 toen hij richting een huis aan de Heerlijkheidstraat fietste, waar hij tijdelijk verbleef. Sindsdien is hij spoorloos.

Van Leeuwen gebruikte drugs. Hij had weinig geld, maar tegelijkertijd de constante behoefte om aan drugs te komen. In mei 2022 verbleef hij tijdelijk bij een kennis aan de Heerlijkheidstraat in Borculo. Buurtbewoners klaagden geregeld over overlast vanuit die woning. 

Als hij niet gebruikte, kon hij een perfecte vader zijn.”
zoon van Wico van Leeuwen
232086_borculo_so8.jpg
Wico van Leeuwen

Aanhouding

De politie heeft sterke vermoedens dat Van Leeuwen slachtoffer is geworden van een misdrijf. Er is de afgelopen maanden al op verschillende locaties gezocht naar zijn lichaam, maar tot nu toe zonder resultaat. Wat concreet de aanleiding kan zijn om hem iets aan te doen, is nog steeds de vraag.
Op maandag 27 februari 2023 heeft de politie een 28-jarige man uit Borculo aangehouden. Hij wordt verdacht van mogelijke betrokkenheid bij de verdwijning van Wico van Leeuwen.

Verdwenen eigendommen

Van Leeuwen bezat een zilverkleurige ‘chromebook’ van het merk Acer en een blauwe Xiaomi Redmi 9A. Die telefoon zou een paar dagen voor de verdwijning beschadigd zijn geraakt en weggegooid zijn. Zowel de telefoon als de chromebook zijn nooit teruggevonden. Als iemand ze ergens heeft aangetroffen of weet wie ze in bezit heeft, wil de politie dat graag weten.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Vertel wat u weet

Voor de tip die leidt tot opheldering in dit onderzoek ligt er nog altijd een beloning klaar van 10.000 euro.

  • Waar is Wico van Leeuwen?
  • Waar zijn zijn Acer-chromebook en zijn Xiaomi-telefoon?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Borculo

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.

MEER OVER