Onbekenden met knuppels slaan man het ziekenhuis in

  • Lunteren

Een 27-jarige inwoner van Lunteren werd donderdagochtend 27 februari 2020 vanuit het niets aangevallen door twee onbekende mannen. Zij sloegen hem een aantal keer met honkbalknuppels, waarbij het slachtoffer ernstig gewond raakte.

Om 05.20 uur liep de man naar zijn bestelbus, die geparkeerd stond in de berm aan De Haverkamp. Ter hoogte van het elektriciteitshuisje daar kwamen de daders vanuit de bosjes op hem afrennen. Ze hadden allebei een honkbalknuppel en sloegen hem onder meer hard op zijn hoofd.

Beschrijving één dader

202119_luntrn_PD2.jpg
De Haverkamp, Lunteren

Het slachtoffer liep onder andere een schedelbreuk op. Hij heeft van één van zijn belagers een beschrijving kunnen geven.
Die dader heeft een donkere huidskleur en is naar schatting achterin de 20. Hij heeft kort zwart haar, is rond 1.80 meter lang, heeft een smal postuur en droeg tijdens de aanval vermoedelijk een zwarte jas.

Mogelijk persoonlijk motief

Hoewel de 27-jarige man is beroofd van zijn telefoon, gaat het mogelijk niet om een ‘gewone’ straatroof. Door het extreme geweld houdt de politie het scenario open dat het om een persoonlijk op het slachtoffer gerichte aanval gaat.
Het is mogelijk dat de twee daders een tijdje op de man hebben gewacht daar aan de Haverkamp. Heeft u hen gezien in de omgeving, dan hoort de politie dat graag van u.

Oproep: inzittende(n) auto

Kort voor de ernstige mishandeling reed op De Haverkamp een auto langs de kerk van de Hersteld Hervormde Gemeente. De politie komt graag in contact met de inzittende(n) en met iedereen die informatie heeft over de auto en waarom die daar reed.

Mogelijk gevlucht via A30

De telefoon van het slachtoffer is later die ochtend teruggevonden langs de Postweg, dicht bij de oprit van de snelweg A30. Vermoedelijk hebben de daders het toestel daar gedumpt, waarna ze mogelijk via de snelweg verder zijn gevlucht.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Deel uw informatie

  • Wie heeft iets gezien van de mishandeling en/of van de daders, mogelijk in combinatie met een voertuig?
  • Wie weet wie er in de auto zat(en) die die ochtend langs de Hervormde Kerk reed?
  • Wie heeft informatie over het motief voor de ernstige mishandeling?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

MEER OVER