Beloning

Onderzoek dood Robby Klomp in volle gang

  • Spijkenisse

De 44-jarige Robby Klomp schoot 23 december 2019 in Spijkenisse een vriend te hulp, maar moest dat bekopen met zijn leven. Het onderzoek naar zijn dood is nog altijd in volle gang. Inmiddels is er 15.000 euro beloning uitgeloofd voor de tip die deze zaak oplost.

Update

Afgelopen week gaven 13 mensen informatie door over deze zaak, bedankt! Het team is ermee aan de slag.

202110_spijknis_sof.jpg
Slachtoffer met zijn dochter

Volgens getuigen is Robby Klomp die maandagavond op de Rammenasdreef in een worsteling geraakt met meerdere onbekende personen. Hij werd daarbij gestoken en overleed ter plekke aan zijn verwondingen.
Robby Klomp (44) woonde zelf in Rozenburg. Hij werkte twintig jaar lang bij dezelfde grondstoffenfabriek als procesoperator. Klomp was vader van een 20-jarige dochter.

Ze hebben geen idee wie ze afpakken; een beste vriend, iemand zijn vader.”
Dochter van Robby Klomp

Onbekende mannen

Voorafgaand aan het steekincident was Klomp uitgenodigd voor een etentje bij een bevriend stel in Spijkenisse. Daar was ook nog een andere vriend bij aanwezig, die bij het stel in de buurt woont. Deze man vertrekt rond 23.30 uur naar huis, maar belt 10 minuten later het stel angstig op. Er zouden mannen op zijn ramen en deuren kloppen en bij hem naar binnen willen. Klomp en de man van het bevriende stel schieten hem vervolgens te hulp.

Kenteken gezien

In eerste instantie lijken de onbekende mannen te vluchten met een donkerkleurige auto. Maar wanneer Klomp roept dat hij het kenteken heeft gezien, stappen er vier mannen uit die auto. Kort daarna wordt Klomp meerdere keren gestoken, wat hem fataal is geworden.

Vier mannen

De mannen gingen ervandoor in die donkere auto, vermoedelijk een Seat Leon of Ibiza. De politie is op zoek naar vier vermoedelijk lichtgetinte mannen van tussen 20 en 30 jaar oud. In elk geval één van hen droeg een jas met bontkraag. 

Het steekincident gebeurde die avond rond 23.50 uur. De auto van de verdachten is zowel voor als na de vechtpartij gefilmd door bewakingscamera’s.

Verweerd met peddel

Het slachtoffer heeft geprobeerd zich te verdedigen met een peddel die toevallig in een heg lag. Het is onbekend waar deze peddel sindsdien is gebleven. Een opvallend detail aan de peddel is dat de steel was afgebroken.
Mogelijk hebben de daders de peddel meegenomen of heeft iemand in de omgeving de peddel ergens zien liggen.

Meerdere incidenten

De bewoner van de Rammenasdreef bood geregeld allerlei mensen onderdak en er zijn rond zijn huis meerdere incidenten geweest. Mogelijk hebben buurtbewoners al eerder iets gezien of gehoord dat naar de verdachten kan leiden. De politie houdt er ook rekening mee dat de daders al eerder in de omgeving zijn geweest.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help het onderzoek verder

Er is een beloning van vijftienduizend euro voor de gouden tip.

  • Wie weet meer over de daders?
  • Wie herkent de auto op de bewakingsbeelden in relatie tot vier vermoedelijk lichtgetinte twintigers?
  • Wie heeft die maandagavond 23 december 2019 tegen middernacht iets opvallends gezien in de omgeving van de Rammenasdreef en de Lijnzaaddreef in Spijkenisse?
  • Wie weet waar de peddel met de afgebroken steel is?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Rammenasdreef

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.

MEER OVER