Onervaren brandstichters slaan toe in appartementencomplex

  • Nieuwegein

Bij een brandstichting in een appartementencomplex aan de Souvereinburg in Nieuwegein zijn de daders mogelijk zelf gewond geraakt. Op beelden is te zien hoe twee mannen in de nacht van dinsdag 8 op woensdag 9 december 2020 wat klungelig het vuur aansteken.

Omstreeks 02.55 uur die nacht verscheen het tweetal in de portiek van het complex. Eén van hen had een colafles bij zich met daarin een brandbare vloeistof. Deze brandbare vloeistof belandde op de grond bij de voordeur van één van de appartementen. Toen ze het wilden aansteken, leek het of de daders niet al te veel ervaring hebben. Door de enorme steekvlam die ze veroorzaakten, moeten ze zelf haast wel gewond zijn geraakt.

Woningen ontruimd

Achter de voordeur zat op dat moment de bewoner met zijn visite TV te kijken. De vlammen slaan over op zijn deurmat, waarna hij direct gealarmeerd de brandweer inschakelt. 
Tot groot geluk van de bewoners dooft het vuur snel. Wel moesten er vijftien woningen worden ontruimd. De getroffen bewoner moest in het ziekenhuis behandeld worden vanwege het inademen van rook. De totale schade is zo’n 16.000 euro.

Wie herkent de brandstichters?

De twee daders hebben allebei vermoedelijk een lichte of licht getinte huidskleur. Eén van hen draagt een jas met een lichtblauwe baan over de capuchon. De andere man draagt vermoedelijk een jas van het merk Napapijri. 

Belangrijke getuige

Ook wil de politie dringend weten wie er, rond de tijd dat de brandstichters er waren, het complex uit liep. Deze persoon is mogelijk een belangrijke getuige.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Neem alstublieft contact op met de politie als u iets weet over deze zaak en/of de brandstichters.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Souvereinburg

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.