Onhandige insluipers laten groot deel buit achter

  • IJsselstein

Twee insluipers in IJsselstein konden de verleiding niet weerstaan toen ze een raam op een kier zagen staan bij een woning aan de Ruys de Beerenbrouckstraat. Dat was aan de straatkant en het was pas rond 19.20 uur, dus het is best brutaal dat de mannen tot actie overgingen.

Heel handig of atletisch deden ze dat niet, zoals te zien is op de beelden hieronder. Zichtbaar is ook dat de ene man dik, donker haar heeft en de andere kalend is. Het tweetal wist het raam helemaal open te krijgen en de woning in te gaan.

Gevlucht zonder tas

Het gebeurde op woensdagavond 4 januari 2023. De mannen dachten aardig wat spullen buit te maken, waarmee ze door de voordeur naar buiten kwamen.
Een buurtbewoner die het niet vertrouwde sprak de twee aan, waarop ze er rap vandoor gingen – zónder hun goedgevulde tas. Uiteindelijk bleek dat uit de woning een ketting en drie armbanden waren verdwenen.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Wie herkent (een van) de insluipers? Ze worden tussen de 18 en 30 jaar oud geschat. Volgens de buurtbewoner die hen zag, hebben beiden een licht getinte huidskleur en droeg een van de mannen een Adidas-broek.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Ruys de Beerenbrouckstraat

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.