Ontvoering man (53) op de Oenenburgweg

  • Nunspeet
  • Update 

Slachtoffer zelfde avond vrijgelaten

Update

Er zijn zes verdachten aangehouden, mannen tussen de 29 en 67 uit Breda, Tilburg, Rotterdam en Alphen ad Rijn. Er wordt nu gekeken wie waarbij een rol heeft gespeeld.

Op vrijdag 2 december 2016 werd een 53-jarige inwoner van Doornspijk omstreeks 10.30 uur in een auto gedwongen en meegenomen door drie mannen vanaf de Oenenburgweg in Nunspeet.

ontvoedersnunspeet_3luik.jpg
Ontvoering

Een buurtbewoner filmde de ontvoerders. Ze droegen bivakmutsen. Hun slachtoffer wordt met vastgebonden handen in een BMW gezet. Zijn eigen Mercedes staat daarvoor. Uiteindelijk stappen de drie ontvoerders in een Mercedesbus, een zwarte BMW en de auto van het slachtoffer. Na een half uur wordt de Mercedesbus leeg teruggevonden op een carpoolplaats aan de Eperweg bij Nunspeet. 

Slachtoffer terecht

Urenlang was het 53-jarige slachtoffer van de radar, tot hij om 21.00 uur lopend weer bij zijn huis in Doornspijk terugkwam. Omdat de daders nog niet aangehouden zijn, wil de politie voor de veiligheid van het slachtoffer niet te veel kwijt over wat er in die tussentijd met hem gebeurd is. Wel kan gezegd worden dat hij bedreigd is. 

Ontvoerder(s)

Op dit moment onderzoekt de politie nog wat mogelijke motieven voor de ontvoering geweest kunnen zijn. Verder inventariseren ze waar er misschien beelden van de daders zijn opgenomen. Er zijn behoorlijk wat plekken waar de daders geweest zijn. 

  • Wie heeft een vermoeden wie bij deze ontvoering betrokken zijn? 

10.30 uur: klemgereden op de Oenenburgstraat

Om ongeveer 10.30 op vrijdag 2 december wordt de 53-jarige man klemgereden op de Oenenburgstraat in Nunspeet. Op de beelden zijn de drie hoofddaders te zien: de mannen zijn vermomd. Ze lijken alle drie stevig gebouwd en dragen donkere kleding. Misschien herkent iemand de kleding.

160628_nunspeet_sprinter_kent2.jpg
11.00 uur: Mercedesbus leeg aangetroffen

Na de ontvoering zijn de daders mogelijk direct naar de carpoolplaats aan de Eperweg langs de A28 bij Nunspeet gereden en overgestapt. Daar wordt in ieder geval om 11.00 uur hun Mercedes Sprinter leeg aangetroffen. De Mercedes Sprinter is ergens in de avond of nacht van 9 op 10 oktober gestolen aan de Regge in Rotterdam, hij was voorzien van het kenteken VG-796-R. Bij het aantreffen op de carpoolplaats zaten daar valse kentekenplaten op VJ-787-K.

160628_nunspeet_kaart2_waterweg.jpg
Na 10.30 uur: auto slachtoffer achtergelaten in Putten

De ontvoerders reden in Nunspeet ook weg met de auto van hun slachtoffer, een Mercedes Benz E5004matic met kenteken 5-TVB-05. Die is auto is pas sinds maandag 5 december aan het eind van de dag terecht. Na een tip wordt hij teruggevonden aan de Waterweg in Putten. De parkeerplek waar de auto werd gevonden ligt vlakbij het lokale verenigingsgebouw in Putten.

21.00 uur: slachtoffer weer in Doornspijk

Rond 21.00 uur komt het slachtoffer lopend weer bij zijn woning aan. Hij blijkt in de omgeving van Drunen te zijn vrij gelaten, op een afgelegen locatie. Waar precies, dat onderzoekt de politie nog. Daarna is het slachtoffer op eigen gelegenheid zijn weg naar huis gaan vinden.

160628_nunspeet_sv_calshof.jpg
23.00 uur: BMW brandend teruggevonden in Overlangel

Die BMW wordt vrijdagavond rond 23.00 uur uur brandend teruggevonden aan de Hertogstraat in Overlangel, Noord-Brabant. Uiteraard wil de politie iedereen spreken die iets van het achterlaten van de auto heeft gezien. De achtergelaten zwarte BMW is gestolen ergens in de avond of nacht van 27 op 28 november vanaf de Calshof in Oosterhout. Ook informatie over die diefstal is zeer welkom.

Oproep aan tankstationhouders

Ook is er een speciale oproep aan tankstationhouders: heeft u of werkt u bij een tankstation  tussen Nunspeet en Overlangel, wilt u dan alstublieft in uw beelden kijken of er vrijdag tussen grofweg 09.00 uur en 12.00 uur is getankt met of die Mercedes Benz of die gestolen BMW?

  • Wie weet meer over de achtergrond van deze ontvoering? 

  • Wie heeft een van de gebruikte auto’s gezien op vrijdag 2 december en/of heeft daar beelden van? Upload ze hier.
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Oenenburgweg

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.