Verdachte van woningoverval nog op vrije voeten

  • Nunspeet
  • Update 
118557_nunspeet_nw_regio.jpg

De bewoner van een huis aan de Wiltsangh en zijn vriendin worden op donderdag 2 augustus 2018 overvallen en bedreigd door vijf personen. Naar één van hen is de politie nog op zoek.

De slachtoffers zitten rond 19.00 uur in de achtertuin wanneer de overvallers plotseling toeslaan. Vier mannen en een vrouw dreigen met onder meer een vuurwapen. Ze eisen geld en zoeken in de woning naar kostbare spullen.

  • Wie heeft informatie over de woningoverval op 2 augustus 2018 op de Wiltsangh in Nunspeet?
118557_nunspeet_regio5.jpg
Zoontje belt familie

Dankzij het 10-jarige zoontje van de bewoner is de overval mogelijk sneller voorbij dan de daders van plan waren. Het jongetje heeft zich op zijn kamer verstopt en belt familieleden voor hulp. Wanneer die arriveren, gaan de overvallers ervandoor.

118557_nunspeet_eperweg_ggl.jpg
Duo naar Zwolle

De vrouwelijke verdachte en drie van de mannen zijn aangehouden, maar over één overvaller wil de politie nog graag informatie. Deze man is gefilmd, zo’n vier uur na de woningoverval, op de Eperweg in ’t Harde. Hij liep daar rond 23.00 uur met een medeverdachte.

Het duo is later die avond waarschijnlijk in Zwolle geweest, maar nog onbekend is hoe ze daarheen zijn gegaan. Heeft u een idee wie de nog niet aangehouden verdachte is of weet u iets over een vervoermiddel dat hij mogelijk heeft gebruikt, laat het de politie weten.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Wiltsangh

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.