Ontvoering vrachtwagenchauffeur (22)

  • Mijnsheerenland
  • Update 

Nepagenten stelen zijn lading ananassen. De vraag is waarom…

Update

Meer dan 20 tips, het onderzoek is in volle gang.

Op 27 oktober 2015 werd een vrachtwagenchauffeur (22) ontvoerd in Mijnsheerenland. De daders in een Volvo deden zich voor als agenten en gaven hem op de N217 een volgteken. Nadat hij voor ze gestopt was, moest hij bij ze in hun auto gaan zitten en werd hij onder dwang meegenomen naar een donker busje. Met dat busje is hij uiteindelijk in de buurt van Arnhem vrijgelaten. Zijn lading is later die dag helemaal leeggehaald teruggevonden.

  • Wie heeft er op 27 oktober 2015 op één of meerdere van de locaties iets gezien wat met de ontvoering van de vrachtwagenchauffeur (22) in Mijnsheerenland te maken kan hebben?
tcm17343899_large.jpg
Volvo

Er zijn beelden van de Volvo omdat die een paar minuten heeft staan wachten bij het Texaco-tankstation aan de Provincialeweg in Mijnsheerenland. In de auto zit een op het oog blanke bestuurder met een zwart-geel politie-uniform.

  • Wie heeft meer van de ontvoerders in hun politie-uniform en Volvo gezien?
tcm17343895_large.jpg
Stop

Na het Texaco-tankstation vertrekt de Volvo naar de kruising met de Vrouwe Huisjesweg, waar de langsrijdende vrachtwagen een stopteken krijgt van de nepagenten.

tcm17343889_large.jpg
Busje

Hij moet bij hen in de Volvo stappen, waarna de ontvoerde man wordt meegenomen. Via de Blaaksedijk Oost rijden ze naar de Blaaksedijk West waar op de parallelweg een donker busje klaarstaat.

tcm17343892_large.jpg
Laadruimte

De auto’s rijden daarna samen weer terug, via de Vrouwe Huisjesweg naar de Achterweg, waar hij in de laadruimte van het donkere busje moet stappen.

tcm17343890_large.jpg
Chauffeur

Daarna wordt er met hem rondgereden. Vanuit Zuid-Holland wordt de ontvoerde chauffeur naar Gelderland gereden, naar het dorp De Steeg. Daar wordt hij aan de Havikerwaard uit het busje gezet.

tcm17343896_large.jpg
Trekker

Zijn opvallende trekker wordt vrijwel meteen na de ontvoering gedumpt op het bedrijfsterrein achter de Rabobank aan de Reedijk bij Heinenoord.

tcm17343893_large.jpg
Lading

De oplegger met Maersk-container duikt een dag later op aan de Grote Esch in Moordrecht. Daar wordt de container leeg achtergelaten. De lading van de container bestond uit ananassen. De politie onderzoekt nog wat er zo interessant was aan die lading.

tcm17343894_large.jpg
Overladen

De opvallende container is ergens overgeladen. Dat moet ergens tussen dinsdagochtend en woensdagochtend zijn gebeurd, maar het is niet bekend waar.

  • Wie weet waar de container is overgeladen?
tcm17343897_large.jpg
Verkenning

Waarschijnlijk hebben de daders alle locaties van tevoren verkend. De politie wil graag weten of mensen op die plekken al eerder iets afwijkends hebben gezien.

  • Wie heeft er in de periode voor de overval iets afwijkends gezien op de verschillende plekken wat met de ontvoering te maken zou kunnen hebben?
tcm17343898_large.jpg
Volkswagen

De chauffeur kan zich herinneren dat er na de afslag richting Strijen een rode Volkswagen wat vreemd voor hem reed. Het is niet bekend of die auto iets met de ontvoering te maken heeft, maar de politie wil graag meer weten over die Volkswagen.

  • Wie kan er meer vertellen over de rode Volkswagen die wat vreemd voor de vrachtwagenchauffeur reed?
tcm17343891_large.jpg
Dashcam

De politie wil graag met mensen spreken die met een zogenaamde dashcam (een camera op het dashboard) langs al de locaties zijn gereden. Misschien staan er belangrijke beelden op die voor het onderzoek van belang kunnen zijn.

  • Wie heeft er mogelijk belangrijke beelden met zijn of haar dashcam gemaakt?

Provincialeweg

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.