Beloning

Ontwikkelingen in onderzoek rond moordaanslag op advocaat

  • Gronau (D) / Losser
202536_gronau_regio2.jpg

Bijna een jaar geleden werd een Nederlandse advocaat beschoten in de Duitse stad Gronau. Dankzij uitgebreid onderzoek is gebleken dat er een verband is tussen de moordaanslag en de beschieting van een sportschool in Losser.

De 43-jarige advocaat liet op 6 november 2019 zijn hond uit op Losserstraße in Gronau, toen hij vanuit een voorbijrijdende auto werd beschoten. Het slachtoffer overleefde gelukkig de moordaanslag.

Beschieting sportschool

Een maand voor de liquidatiepoging, op 2 oktober 2019, werd in Losser een sportschool beschoten. De politie heeft vastgesteld dat er een verband is tussen de beide schietincidenten.

Update

De politie heeft een tweede verdachte aangehouden. Het betreft een 31-jarige man uit Hengelo. Eerder hield de politie al een 47-jarige man aan; deze persoon zit nog vast.

De politie heeft een tweede verdachte aangehouden. Het betreft een 31-jarige man uit Hengelo. Eerder hield de politie al een 47-jarige man aan; deze persoon zit nog vast.

Bewakingsbeelden

Er zijn bewakingsbeelden van zowel het schietincident in Losser als van de moordaanslag in Gronau. De vluchtauto die bij de liquidatiepoging werd gebruikt, is een lichtgrijze Volkswagen Polo met Nederlandse kentekenplaten. De auto die gebruikt werd in Losser is een zwarte BMW 1-serie, ook met een Nederlands kenteken.

Opvallend is dat beide auto’s na afloop niet ergens uitgebrand zijn teruggevonden. Dit is vaak wel gebruikelijk bij dergelijke incidenten.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Beloning

De Hoofdofficier van Justitie heeft een beloning van 17.500 euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot de oplossing van deze zaak. 

  • Wie weet meer over de daders?
  • Wie weet meer over de gebruikte auto’s?
  • Wie kan een link leggen tussen de twee auto’s?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Losserstraße

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.