Opgefokte overvaller bij supermarkt in Heksenwiel

  • Breda
  • Update 

De dader viel erg op doordat hij geen moment stilstond, heel kwaad overkwam en voortdurend bleef schelden. Op 11 november 2018 joeg hij medewerkers en klanten de stuipen op het lijf.

Update

Tot nu toe zijn er vier tips binnengekomen over de overvaller, bedankt! Weet u wie het is? Tippen kan ook anoniem: 0800 - 7000.

Rond 19.45 uur stormde de jong ogende overvaller binnen bij de Albert Heijn in winkelcentrum Heksenwiel. Wijdbeens en gewapend met een mes ging hij rechtstreeks op de servicebalie af, waar hij op luide toon de medewerkers bedreigde.

119215_breda_ah_dadc.jpg

Hij zette zijn eis om geld kracht bij door met het grote mes op de balie te slaan en door almaar te schelden met het woord ‘kanker’.

Kassa-inhoud

De medewerkers wisten kalm te blijven, waardoor de overval vrij kort duurde. Ze gaven de inhoud van één kassa af en maakten de dader wijs dat er in de andere kassa's geen geld zat. De agressieve overvaller stopte de buit in zijn Nike-sporttas en beende naar buiten.

119215_breda_ah_dadd.jpg
Kenmerken overvaller

Wat opvalt aan de dader is dat hij heel veel bewoog, bijna alsof hij zijn eigen ledematen niet onder controle had. Hij liep wijdbeens, met zijn linker onderbeen wat naar binnen knikkend.

119215_breda_nw_dadacu.jpg

Mogelijk herkent iemand hem aan zijn manier van bewegen. Maar ook het opgefokte gedrag en het voortdurende schelden kan iemand wellicht aan een verdachte linken.

119215_breda_ah_dadb.jpg

De overvaller kwam jong over, is niet al te groot van stuk en heeft volle, donkere wenkbrauwen. Tijdens de overval had hij een jack met camouflageprint aan, vermoedelijk van het merk Philipp Plein, met daar overheen een zwarte bodywarmer.

  • Wie weet wie de overvaller is?

Wat te doen bij een overval

Het is voor iedereen enorm schrikken wanneer er een gewapende overvaller voor je staat. Raadzaam is altijd om kalm te blijven, mee te werken en te proberen zoveel mogelijk nuttige details te onthouden. Van Koninklijke Horeca Nederland kunt u een poster downloaden waarop u in één oogopslag ziet wat u het beste kunt doen bij een overval.

119215_breda_ah_ccvlogo.jpg

Op de website van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) vindt u adviezen over preventie van overvallen en wat te doen als u onverhoopt toch slachtoffer wordt.

Nog veel meer informatie over deze onderwerpen is ook te raadplegen op de speciale themapagina's van de politie.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

 

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven