Update

Opnieuw geweldsincidenten, nu ook in Den Haag

  • Rotterdam / Capelle

In onze uitzending van 20 februari 2024 toonde de politie beelden van een aantal verdachten van explosies in zowel Rotterdam als Capelle aan den IJssel. Niet alleen is het op die adressen niet rustig gebleven, ook twee incidenten in Den Haag lijken met de reeks verband te houden.

Daar aan de Juliana van Stolberglaan is een dader gefilmd die ’s avonds laat op donderdag 22 februari 2024 probeerde een explosief af te steken. Daarbij leek zijn hand in brand te vliegen. Hopelijk zet een opgelopen brandwond of mogelijk verschroeide kleding iemand aan het denken. In het fragment hieronder, uit de uitzending van dinsdag 5 maart, ziet u beelden van die dader.

Tweede poging

De mislukte poging in Den Haag was het tweede voorval binnen een paar dagen bij de betreffende woning. Na een soortgelijk incident in de nacht van de 19e op de 20e werden een 60-jarige man en een jongen van 17 aangehouden. Laatstgenoemde, een inwoner van Capelle aan den IJssel, zit nog vast.

242099_denhaag_regio4.jpg
Juliana van Stolberglaan in Den Haag

Capelle en Rotterdam

In Rotterdam werd, in de nacht van zondag 25 op maandag 26 februari, vlak bij de Jacques Dutilhweg een 16-jarige verdachte aangehouden. Hij had een automatisch vuurwapen bij zich en leek op weg naar een pand dat al meerdere keren het doelwit is geweest.
Bij de woning in Capelle aan de IJssel die al eerder werd getroffen, aan de Ravelstraat, ging opnieuw een explosief af. De verdachte daar, een jongen van 14 jaar oud, raakte gewond die nacht van zaterdag 24 op zondag 25 februari en is aangehouden.

Nieuwe camerabeelden

Dankzij een oplettende burger kan de politie u nieuwe beelden laten zien in verband met de explosie in de nacht van 18 op 19 februari in Capelle. De verdachte werd daar te voet gefilmd op weg naar de Ravelstraat. In onze uitzending van 20 februari zag u al hoe het daar afliep.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Vertel wat u weet

Een tip doorgeven aan de politie kan op onderstaande manieren.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven