Zes geweldsincidenten in drie weken

  • Rotterdam / Capelle

De politie wil snel een einde maken aan een serie geweldsincidenten in Rotterdam en Capelle aan den IJssel. Na een poging ontvoering op 29 januari 2024 volgden in drie weken tijd vier explosies en werd een woning beschoten. Van de meest recente incidenten geeft de politie versneld camerabeelden vrij.

In de nacht van vrijdag 16 op zaterdag 17 februari werd een ontploffing veroorzaakt bij een huis aan de Jacques Dutilhweg in Rotterdam. De volgende nacht was het daar wéér mis en in de nacht van zondag de 18e op maandag de 19e ging in Capelle aan den IJssel een explosief af bij een woning aan de Ravelstraat.

Vertel wat u weet

Herkent u iets aan de personen op de beelden hieronder, geef dat dan alstublieft door aan de politie. Dat kan natuurlijk ook anoniem. Daarnaast ontvangt de politie heel graag informatie over het verband tussen de verschillende incidenten en over het onderliggende conflict.

Help de politie

  • Heeft u verdachte personen of voertuigen gezien rondom een of meer van de incidenten? Of beschikt u over camerabeelden waarop iets belangrijks kan staan? Neem dan alstublieft zo snel mogelijk contact op.

Eerdere incidenten

Maandag 29 januari probeerde een nep-arrestatieteam een man te ontvoeren bij een huis in Rotterdam. Dat heeft de politie weten te voorkomen en daarvoor zijn twee verdachten aangehouden. Een kleine drie weken later werd tot tweemaal toe een explosief tot ontploffing gebracht aan de Jacques Dutilhweg.
Op 5 februari was er een explosie bij de al genoemde woning aan de Ravelstraat in Capelle aan den IJssel. De beschieting die vermoedelijk een link heeft met de andere incidenten vond in Rotterdam plaats op zondag 11 februari, bij een woonhuis aan de Kerkhoflaan. Daarvoor zijn inmiddels zes verdachten aangehouden.

242090_rdam_regio3_Capelle_1902.jpg
Ravelstraat in Capelle, 19 februari
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Neem contact op

U kunt uw informatie en/of uw beelden als volgt met de politie delen:

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven