BeloningCold CaseVermist

Oproep rond dood in 2007 van Cassandra van Schaijk (17)

  • Almere

Cassandra van Schaijk werd voor het laatst gezien in de nacht van 23 op 24 maart 2007. Aan drie weken van onzekerheid kwam op 14 april een triest einde toen haar lichaam werd gevonden in de Noorderplassen. De toedracht van Cassandra’s dood is nog altijd niet opgehelderd, net zo min als wie daarbij betrokken kan of kunnen zijn geweest.

Op de dag dat Cassandra haar 34e verjaardag had moeten vieren, vraagt de politie in onze uitzending opnieuw uw hulp. Hopelijk helpt de beloning daarbij die in dit onderzoek is uitgeloofd: die is verhoogd naar 30.000 euro voor de tip die tot de oplossing leidt.

Benaderd op busstation

In de nacht dat ze verdween, was de 17-jarige Cassandra met vrienden wezen stappen in haar woonplaats Almere. Na een bezoek aan discotheek Eindelijk miste ze nét de bus van 03.45 uur naar huis. De volgende bus kwam pas drie kwartier later, maar daar is Cassandra nooit ingestapt.
Een getuige heeft gezien dat Cassandra op het station zat te wachten in een bushokje. Ze zou flink aangeschoten zijn geweest. Rond 04.00 zouden twee mannen haar een lift hebben aangeboden, waarbij opviel dat zij bespraken of ze Cassandra op de achterbank of in de kofferbak zouden vervoeren.

Signalementen

Volgens de getuige is Cassandra met het tweetal meegelopen richting de Staatsliedenwijk. Voor zover bekend is dat de laatste keer dat zij is gezien. Ondanks eerdere oproepen en uitgebreid onderzoek door de politie is tot op heden niet bekend wie de twee mannen zijn.
De politie laat nogmaals camerabeelden van hen zien. Mogelijk zetten die alsnog iemand aan het denken, al dan niet in combinatie met de volgende signalementen:

Onbekende man 1
 –  getinte huidskleur
 –  destijds 25 tot 30 jaar oud, dus nu een veertiger
 –  1.85 meter lang en slank postuur
 –  had die nacht kort, zwart haar
 –  werd door de andere man mogelijk ‘Wietman’ genoemd.
Volgens getuigen gedroeg deze man zich agressief en had hij enge ogen. Ook viel hen op dat hij met zijn schouders naar voren liep.

232397_almere_bushokje-1.jpg
De bushalte in Almere destijds

Onbekende man 2
 –  getinte huidskleur
 –  destijds circa 25, dus nu rond 40 jaar oud
 –  ongeveer 1.75 meter lang en stevig of vol postuur
 –  had die nacht kort haar en droeg een donkere, leren jas.

Niet gelopen, maar gebracht

De Noorderplassen zijn zo ver bij het busstation vandaan dat Cassandra daar onmogelijk naartoe kan zijn gelopen. Iemand moet haar daarheen hebben gebracht.
Er is minimaal één persoon die óf bij Cassandra was toen zij stierf óf haar heeft achtergelaten waarna Cassandra op onbekende wijze in het water is beland. Mogelijk weten de twee getinte mannen hier meer over.

232397_almere_vindplaatsso2.jpg
Noorderplassen in Almere

Vermiste spullen

Heel belangrijk in het politieonderzoek is een aantal spullen dat nooit is teruggevonden. Ten eerste Cassandra’s telefoon, een Nokia 3510i met het IMEI-nummer 35135480***1230. Dat toestel heeft nadat Cassandra al was verdwenen nog een signaal afgegeven, wat betekent dat het niet bij haar in het water lag.
Ook nog altijd zoek zijn twee paspoorten, van Cassandra en van haar vriendin Desiree, met de nummers NL0606879 en NC5475941. Ten slotte is een bankpas van RABO nooit meer gevonden; daarop stond behalve Cassandra’s naam het rekeningnummer 1054 65 364.

232397_almere_meerluik.jpg
Deze spullen zijn nooit teruggevonden
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

  • Wie heeft informatie over de toedracht van Cassandra’s dood? Wat is er gebeurd, wie was of waren erbij betrokken en hoe is de 17-jarige Almeerse in het water van de Noorderplassen terechtgekomen?
  • Wie weet of vermoedt meer over (een van) de mannen die Cassandra aanspraken bij het busstation in Almere-Stad en door wie ze mogelijk is meegenomen?
  • Wie heeft een idee waar in 2007 de telefoon, bankpas of paspoorten zijn gebleven en/of wie die sindsdien in bezit kan hebben (gehad)?.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Noorderplassen

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.