Overval op buschauffeur (58) in Utrechtse wijk Overvecht

  • Utrecht
  • Update 
sv_pd.jpg

Twee daders bedreigen hem met een bijl en vuurwapen

Update

Er zijn - mede dankzij de tips die binnen zijn gekomen via Opsporing Verzocht - twee jongens van 16 jaar uit Utrecht en Zeist aangehouden als mogelijke verdachten in deze zaak.

Omstreeks 00.30 uur wordt in de nacht van donderdag 11 op vrijdag 12 augustus een buschauffeur (58) op gewelddadige wijze overvallen bij de halte Donaudreef in de Utrechtse wijk Overvecht. 

Donaudreef

De chauffeur heeft die dag al gewerkt vanaf 16.45 uur. Tegen het eind van zijn dienst die avond rijdt hij op lijn 6. Hij is zonder passagiers vertrokken bij station Overvecht en is op weg naar de eerste halte aan de Donaudreef.

Overval

Daar stappen twee mannen in. De een heeft een vuurwapen, de ander een bijl, waarmee ze de buschauffeur bedreigen. Het vuurwapen wordt vlak voor zijn hoofd doorgeladen. De overvallers vluchten na de overval met de tas van de chauffeur en de kas met wisselgeld in de richting van de Cupidodreef. 

Daders

Het gaat om twee lichtgetinte mannen, de chauffeur dacht een licht Arabisch accent bij hen te horen.  Ze waren allebei ongeveer 1.80 meter lang en ook allebei helemaal in het donker gekleed.

tas.jpg
Tas van de buschauffeur

De daders hebben ook de tas van de buschauffeur meegenomen. Het is een zwarte tas met rode accenten. Misschien is die ergens weggegooid of herinnert iemand zich dat deze twee daders daar mee liepen.

bijl.jpg
Bijl van de daders

De bijl die de daders gebruikt hebben is een exemplaar met een niet zo lange steel en rode details. De bijl zag er nog nieuw uit en is mogelijk nog niet zo lang voor de overval aangeschaft, hopelijk is er iemand die een verband legt door deze bijl met de verdachten.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Donaudreef

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.