Overval op juwelier aan de Markt

  • Venlo
  • Update 
118170_venlo_upd_gevel-markt.jpg

Twee gewapende mannen richten op woensdag 10 januari een ravage aan bij het familiebedrijf. De sieraden die ze buitmaken zijn bijzonder waardevol, maar waarschijnlijk onverkoopbaar.

Update

Op dinsdag 8 mei 2018 zijn in Amsterdam twee verdachten uit die plaats aangehouden; een man van 21 en een man van 27 jaar oud. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Vuurwapen en voorhamer

Bij de juwelierszaak aan de Markt in het centrum van Venlo stormen die ochtend rond 10.15 uur de twee daders binnen. Terwijl ze de twee eigenaars en een medewerkster met een vuurwapen bedreigen, slaan ze met een voorhamer een aantal vitrines kapot. De overvallers grissen vervolgens een flinke hoeveelheid exclusieve sieraden bij elkaar en binnen twee minuten rennen ze weer naar buiten.

118170_venlo_scooter1.jpg
Rode Piaggio motorscooter

Op bewakingsbeelden is te zien dat het duo aankwam en vluchtte op een retro-model rode motorscooter. Deze Piaggio SKR-125 is later teruggevonden op de Doctor Marie Curiestraat.

  • Wie herkent de rode Piaggio motorscooter? Waar heeft u die gezien en kunt u zich herinneren wie er op reed?

De daders, allebei vrij lang van stuk, waren geheel in donkere kleuren gekleed en hadden grote zwarte tassen bij zich.

  • Wie heeft informatie over de daders? Herkent u hen wellicht van de bewakingsbeelden of heeft u iemand over de bewuste sieraden horen praten?

Exclusieve horloges

Mochten de daders proberen hun buit te verkopen, dan zal dat waarschijnlijk direct opvallen. De horloges die zijn gestolen, zijn bijzonder exclusieve exemplaren van de merken Staudt en Christiaan van der Klaauw.

118170_venlo_guilloche-v.jpg

Van deze ‘Praeludium Guilloche’ van Staudt bijvoorbeeld zijn er maar 25 geproduceerd en die zijn allemaal voorzien van een serienummer. Op het gestolen exemplaar staat onderaan op de wijzerplaat "9 / 25". 

118170_venlo_orion.jpg

Ook meegenomen zijn vijf horloges van Christiaan van der Klaauw, alle met een planetenthema. Wanneer die ergens worden aangeboden zonder de juiste papieren, kan dat geen zuivere koffie zijn.

118170_venlo_combi2.jpg
Herkenbare sieraden

Daarnaast is de firma Nellissen ook een aantal zeer herkenbare sieraden kwijt, zoals een ring in de vorm van een puzzel en een reeks gouden ringen waarvan sommige met diamantjes bezet.

  • Wie heeft de getoonde horloges en/of ringen gezien na 10 januari van dit jaar? Zijn ze misschien ergens te koop aangeboden?
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Markt

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.