Overval op slijterij van de Jumbo

  • Leeuwarden
  • Update 

Op 1 september 2017 wordt de slijterij in een filiaal van de Jumbo aan de Van Loonstraat in Leeuwarden overvallen. De dader vlucht na de overval per fiets.

Update

Heel goed: 3 mensen dachten de man te herkennen.

118042_leeuwarden_dadb.jpg
Op de fiets

Op die vrijdagmiddag 1 september rijdt de dader rond 17.00 uur op zijn fiets richting de Jumbo en parkeert die recht voor de ingang. Hij wacht een tijdje voor de deur van de slijterij, die op dat moment op slot zit. Pas als een medewerker hem ziet staan, wordt zijn bedoeling duidelijk.

118042_leeuwarden_dadg.jpg
Overval

De overvaller heeft een pistool en eist het geld uit de slijterijkassa. Om zijn eis kracht bij te zetten, roept de overvaller nog dat het leven van de medewerker meer waard is dan het geld. Na zo’n 30 seconden heeft hij de buit binnen en fietst zo snel mogelijk weg over de Van Loonstraat in de richting van het station van Leeuwarden.

118042_leeuwarden_dadd.jpg
Signalement dader

De overvaller draagt een okergele pet met een witte tekst. Die is net niet leesbaar, maar misschien is er iemand die de pet herkent. Ook had hij een grote bril op en is duidelijk te zien dat hij destijds een baardje had. Verder sprak hij vloeiend Nederlands en reed hij die middag op een fiets. Dat betekent dat hij misschien wel in de directe omgeving van de Jumbo verblijft.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Van Loonstraat

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.