Overval vrouw (53) in de Dahliastraat

  • Raalte
  • Update 

Twee overvallers gebruikten pepperspray tegen het slachtoffer.

Update

8 tips, een aantal zijn echt bruikbaar. Er wordt nog onderzocht of deze overval een link heeft met een eerdere mislukte overval door deze man op de broer van het slachtoffer.

Op zaterdag 8 augustus 2015 net na het middaguur overvallen twee mannen een vrouw (53) in haar appartement in de Dahliastraat in Raalte. De daders zijn ervan overtuigd dat er geld in het appartement is en doorzoeken de slaapkamer. Ondertussen gebruiken ze pepperspray tegen de vrouw. Al snel ontdekken ze dat er weinig te halen valt bij de vrouw en vertrekken met slechts wat geld uit haar portemonnee.

  • Wie is er op zaterdag 8 augustus 2015 net na het middaguur getuige geweest van de overval op een vrouw (53) in haar appartement in de Dahliastraat in Raalte?
tcm17343701_large.jpg
Broer

Mogelijk is er een verband met de overval op haar broer een jaar eerder. Op 22 augustus 2014 werd er geprobeerd de handelaar in oud-ijzer te overvallen toen een Renault Clio bewust op hem inreed in zijn bestelbus. De ondernemer handelde snel en ontsnapte voordat de overvallers hem iets konden aandoen. Mogelijk gaat het om dezelfde daders, of zelfde dadergroep die dachten dat er bij haar iets te halen zou zijn.

tcm17343651_large.jpg
Slachtoffer

Ze herstelt gelukkig redelijk goed. Haar zicht is weer helemaal terug, maar het is helaas de angst die overheerst. Ze vraagt zich ook constant af waarom zij het doelwit was, omdat ze nauwelijks iets van waarde bezit.

tcm17343647_large.jpg
Dader 1

De man die met pepperspray heeft gespoten is een grote brede jongeman met een licht getinte huidskleur mogelijk van Noord-Afrikaanse afkomst. Hij heeft een vadsig postuur, een bol kaal hoofd met een ringbaardje en hij sprak met een hese stem. Hij droeg die dag een grijs joggingpak.

tcm17343648_large.jpg
Dader 2

Van die tweede dader is weinig bekend, behalve over zijn kleding. Hij droeg een fel gekleurd blauw trainingspak met gele strepen aan de zijkant.

tcm17343650_large.jpg
Ringbaardje

De overvaller van haar broer had ook zo’n ringbaardje. Het is een opvallende overeenkomst, maar dat kan ook toeval zijn.

tcm17343655_large.jpg
Vlucht

De mannen zijn vertrokken vanaf het appartement in een grijze BMW-station, vermoedelijk uit de 3-serie. Deze best opvallende auto is na de overval met hoge snelheid vertrokken vanaf de Dahliastraat in de richting van de Ceintuurbaan in Raalte.

  • Wie heeft de daders op hun vlucht gezien?
tcm17343654_large.jpg
Verkenning

Op maandag 3 augustus rond 12.45 uur doken er vier mannen op in een zwarte BMW bij het hofje voor de ingang van het appartementencomplex. Er stapten twee mannen uit die een seconde of 15 bewust richting het appartement keken. Daarna stapten ze in en reden de vier in de BMW het hofje weer af.

  • Wie heeft er op maandag 3 augustus rond 12.45 uur de mannen gezien in de zwarte BMW bij het hofje voor de ingang van het appartementencomplex in Raalte?
tcm17343960_large.jpg
BMW

Ze reden in een verlaagde BMW uit de 1-serie, een model gebouwd tussen 2004 en 2008. Opvallend zijn de originele sportvelgen, die komen van een BMW uit de 3-serie.

  • Wie heeft er informatie over de daders, mogelijk in combinatie met de grijze BMW 3-serie?
tcm17343702_large.jpg
Verdachte voorverkenning 1

De man die op de passagiersstoel van de BMW zat is een man met een getinte huidskleur, 25 a 30 jaar oud en hij is behoorlijk dik. Hij heeft een ronde bolle buik en een ‘dikke kop’ zoals de getuige het omschreef. Hij heeft zwart stekelig haar, dat aan de zijkanten opgeschoren was.

tcm17343653_large.jpg
Verdachte voorverkenning 2

De andere man die uitstapte heeft ook een getinte huidskleur, is rond de 25 jaar oud en is erg lang, tussen de 1.90 en 2.00 meter.

  • Wie heeft er informatie over de mannen die mogelijk de situatie aan het voorverkennen waren, mogelijk in combinatie met de zwarte BMW 1-serie?

Dahliastraat

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.