Overvaller juwelierszaak dreigt eigenares in brand te steken

  • Amsterdam

Aan de Willemsparkweg in Amsterdam werd op vrijdagmiddag 3 januari een juwelierszaak overvallen. De dader bedreigde de eigenares met een vuurwapen en haalde alle vitrines leeg.

Update

Er zijn sinds de uitzending zes tips binnengekomen, maar helaas nog geen gouden tip. Heeft u meer informatie? Geef het door!

De blanke overvaller heeft een wat voller postuur, is vermoedelijk zo’n 30 tot 35 jaar oud en tussen 1.80 en 1.90 meter lang. Hij heeft lichte, mogelijk grijze ogen, een zware stem en sprak accentloos Nederlands. Hij wist precies waar het slachtoffer woonde en vertelde haar specifiek dat hij in Rotterdam in een TBS-kliniek had gezeten. Dan kan mensen mogelijk iets zeggen, mits het waar is.

Buit met ‘CM’-logo

De man maakte voor meer dan honderdduizend euro aan sieraden en horloges buit. Die waren allen voorzien van een logo met de letters ‘CM’ – van de winkelnaam C’est Moi. Ook nam hij een aantal displays mee die speciaal voor C’est Moi zijn gemaakt.

Brandbare vloeistof

Het slachtoffer is tijdens de overval onder meer hard in het gezicht gestompt, vastgebonden met tiewraps en overgoten met een brandbare vloeistof. De overvaller dreigde vervolgens haar in brand te steken.
De impact op de vrouw is zo groot geweest dat ze heeft besloten haar juwelierszaak voorgoed te sluiten. Ze verkoopt haar sieraden nu alleen nog online.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

  • Wie (her)kent de overvaller?
  • Wie weet waar de sieraden en displays nu zijn?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Willemsparkweg

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.