Overvaller sleept grote vaas mee tijdens vlucht

  • Hilversum

De politie is op zoek naar drie mannen die betrokken zijn geweest bij een woningoverval op een echtpaar in Hilversum, in de nacht van 15 op 16 juli 2020. Opvallend is dat zij niet alleen met het spaargeld van de slachtoffers wegvluchtten, maar ook met een zware vaas.

Update

Sinds de uitzending zijn er twee tips binnengekomen. Meer informatie blijft welkom.

Die nacht werd het echtpaar wakker van gestommel in hun woning. Ze betrapten vervolgens een insluiper, die hen direct bedreigde met een pistool. De vrouw verdedigde daarbij haar partner door voor hem te gaan staan.

Spaargeld en witte vaas

Om de man zo snel mogelijk hun woning uit te krijgen, gaven ze hem een envelop met spaargeld erin. Deze was gevuld met meerdere briefjes van 10 en 20 euro, bedoeld voor het rijbewijs van hun (stief)zoon.
Daarnaast gingen de daders ervandoor met een grote, witte vaas van het echtpaar. Die is later in de nabije omgeving teruggevonden.

Handlangers

Hoewel het echtpaar slechts één dader heeft gezien, vermoedt de politie dat hij niet alleen handelde. Op bewakingsbeelden is namelijk te zien dat hij met twee andere via de Daltonstraat de Van Musschenbroekstraat in vluchtte. Doordat de mannen te voet waren, sluit de politie niet uit dat ze uit Hilversum of omgeving komen.

Signalement

De overvaller heeft een lichte huidskleur, een iel postuur, een grote neus en grote, bruine ogen. Hij droeg die nacht een donkergrijze ‘softshell’ hoody met rode letters links op de borst.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Beschikt u over informatie die van belang kan zijn in het onderzoek? Geef het alstublieft door.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Daltonstraat

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.