Overvallers bedreigen met groot mes KFC-personeel en -klant

  • Amsterdam

De politie is op zoek naar twee mannen die op zaterdagavond 10 april een KFC-filiaal overvielen in Amsterdam-West. De daders trokken daarbij een groot mes en bedreigden niet alleen het personeel, maar ook een klant.

Het gebeurde omstreeks 21.15 uur bij de KFC aan de Admiraal Helfrichstraat. De twee vermoedelijk jonge overvallers gedroegen zich in eerste instantie als normale klanten.

Dichte deur

Maar al snel bleek het tegendeel: één van hen trok een groot mes en bedreigde hiermee een jonge caissière. Toen zij geen gehoor gaf aan zijn bevel om de kassalade te openen, eiste hij dat de deur tussen de lobby en de werkruimte werd geopend. Hierop stapte het personeel achteruit en belde één van hen 112.

Portemonnee van klant

De overvallers richtten zich daarna op een aanwezige klant, die ze ook met het mes bedreigden. Ze eisten zijn portemonnee, die hij afgaf, en renden daarna het fastfoodrestaurant uit in de richting van de ring A10.

Mogelijk jonge overvallers

De slachtoffers schatten de mannen tussen 15 en 18 jaar oud en ze zouden allebei een getinte huidskleur hebben. Eén van hen is zo’n 1.80 tot 1.85 meter lang en de ander ongeveer 1.60 à 1.65.
Beiden droegen donkerkleurige kleding. De kleinere overvaller had een jas aan van het merk The North Face.

212524_amstrdm_daders2.jpg
Wie herkent (een van) deze overvallers?
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Weet u meer over deze overvallers? Geef het door aan de politie. Dit kan ook anoniem.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

KFC

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.

MEER OVER