Overvallers gebruikten Marktplaats-advertentie om slachtoffer te misleiden

  • Venlo

Vier personen hebben een advertentie op Marktplaats misbruikt om een gewapende woningoverval te plegen in Venlo. Het slachtoffer dacht maandagavond 15 juni 2020 bezoek te krijgen van een verkoper, maar werd in zijn woning aan de Straelseweg met vuurwapens bedreigd.

Update

Vrijdag 18 december werd in Breda een 26-jarige verdachte aangehouden. Vrijdag 15 januari werd wederom in Breda een 21-jarige verdachte aangehouden. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Het slachtoffer had eerder contact gelegd via Marktplaats met een man die een laptop zou verkopen. Om de deal te sluiten, zou de ‘verkoper’ die avond langskomen. Zonder argwaan opende het slachtoffer de voordeur, waarop hij door drie mannen werd overvallen.
Behalve het slachtoffer waren er ook twee bezoekers in zijn woning. Alle drie werden vastgebonden door hun belagers. Eén van hen werd daarbij mishandeld en raakte gewond.

Grijze Volkswagen Polo

Op bewakingsbeelden is te zien hoe de drie mannen worden afgezet door de bestuurder van een grijze Volkswagen Polo. Nadat ze in de woning zijn geweest, vertrekken ze met diezelfde auto. Gedurende de overval bleef de vierde persoon in de Volkswagen wachten.

Drie gewapende overvallers

De verkoper met wie het slachtoffer contact had gelegd via Marktplaats, blijkt niet één van de personen te zijn door wie hij thuis is overvallen. De politie hoopt dat iemand weet wie de mannen op de beelden zijn.

De man die als eerste bij het slachtoffer aanbelde, is vrij klein en heeft een smal postuur. Vermoedelijk is hij rond 20 jaar oud. Eén van de andere mannen heeft een donkergetinte huid, droeg dreadlocks, is zo’n 1.90 meter lang en wordt rond 30 jaar oud geschat. De derde overvaller is rond de 25, heeft een smal postuur, zwart krullend haar en een getinte huidskleur. Ze droegen alle drie een vuurwapen bij zich.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

De Volkswagen Polo en een gedeelte van de buit zijn na de overval in Eindhoven teruggevonden. Momenteel wordt daar onderzoek naar gedaan. Heeft u informatie over de daders? Geef het alstublieft door.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Straelseweg

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.