Overvallers plunderen kassalade van nieuwe slijterij

  • Rotterdam
  • Update 

Tweede Kerstdag 2017 was voor de eigenaar van slijterij Proost écht een feestje. Zijn nieuwe winkel aan de Harkulo opende namelijk haar deuren. De blijdschap was van korte duur, want in het nieuwe jaar kreeg hij ongewenst bezoek.

Update

In de week na de uitzending kwamen 8 tips binnen, vooral over de kleding van de overvallers. Weet u wie de mannen zijn, meld dat a.u.b. zo snel mogelijk. U kunt uw informatie ook anoniem doorgeven, via 0800-7000.

Nieuwjaarsdag

Op maandag 1 januari staat de eigenaar alleen in zijn winkel wanneer rond 18.10 uur twee mannen binnenkomen. In eerste instantie lijken dit klanten maar één van hen trekt al snel een vuurwapen. “Niet bewegen,” roept hij, en “Geld, geld!”

118192_proost_dad2b.jpg
Geldkistje

Onder dwang opent de eigenaar zijn kassalade. Vol ongeduld haalt de andere overvaller al het geld eruit. Maar dan valt hem het geldkistje onder de kassa op; ook dat wordt geplunderd. Deze dader werpt daarna nog even snel een blik in de achterruimte van de winkel.

118192_proost_dad1e.jpg
Hennessy

Ook de drank moet eraan geloven. De overvallers nemen vier flessen Hennessy cognac mee; 1 literfles en nog drie flessen van 35 cl. Met deze buit onder hun arm rennen ze de winkel uit, rechtsaf in de richting van de Zuiderparkweg.

Daders

Beide daders worden rond de 18 jaar oud geschat, zijn ongeveer 1.75 meter lang en hebben een donkergetinte huidskleur. Een van hen droeg een donkergrijze jas met capuchon en allebei de mannen hielden hun gezicht bedekt. De man die het vuurwapen hanteerde, is waarschijnlijk linkshandig.

  • Wie (her)kent deze overvallers?

  • Wie heeft hen gezien op Nieuwjaarsdag op of in de buurt van de Harkulo in Rotterdam?
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Harkulo

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.