Overvallers sluiten bewoonster (69) op in kast

  • Herkenbosch

Op vrijdagavond 30 augustus 2019 overvielen drie mannen de bewoonster van een huis aan de Stationsweg in Herkenbosch, tussen Roermond en de Duitse grens. Ze sloten haar op in een kast waaruit ze pas de volgende ochtend werd bevrijd.

De vrouw zat rond 20.00 uur in haar tuin een boek te lezen, toen de schuttingdeur ineens openzwaaide en er een man op haar af kwam. Hij bedreigde haar met een mes en dwong haar naar binnen te gaan. Achter hem aan kwamen nog twee daders het huis in.

Update

Mede door uw 7 tips is het onderzoek in volle gang. Bedankt!

Drie mannen met bivakmutsen

Volgens het 69-jarige slachtoffer was de man met het mes duidelijk de leider. Hij sprak Nederlands zonder Limburgs accent. De vrouw heeft de andere twee overvallers niet horen praten.
Alle drie de mannen waren geheel in donkere kleding gehuld en droeg zwarte bivakmutsen. Opvallend is dat ze plastic ‘overschoenen’ droegen, mogelijk vanuit het idee om met hun schoenen geen sporen achter te laten.

Opgesloten in kast

119572_Herkenbosch_kast1.jpg
Kast waarin slachtoffer werd opgesloten

De daders gingen hardhandig met het slachtoffer om. De vrouw werd geschopt en geslagen en na een aantal minuten een kast in gedwongen. Opgesloten in die kast moest zij aanhoren hoe de mannen haar hele woning doorzochten en, naar bleek, heel veel waardevolle spullen meenamen.

Pas de volgende ochtend rond 09.00 uur werd de vrouw bevrijd.

Kostbare buit

Onder meer een aantal sieraden en een verzameling zilverwerk zijn gestolen. Ook een aantal schilderijen en een aanzienlijk bedrag aan contant geld namen de mannen mee.

Getuigenoproep

Heeft u iets gezien van de woningoverval aan de Stationsweg? Of heeft u daar in de omgeving mogelijk de daders gezien, een verdacht voertuig of iets anders afwijkends? Neemt u dan contact op met de politie.

119572_Herkenbosch_krt.jpg
Stationsweg en Lispinweg

Bij de Lispinweg, een zijstraat van de Stationsweg, laten veel mensen hun hond uit. Liep u daar, tussen 19.00 en 22.00 uur die vrijdagavond 30 augustus, dan wil de politie u graag spreken. Zelfs als u denkt dat u niets bijzonders heeft gezien, kan uw informatie van groot belang zijn.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help dit onderzoek

  • Weet u waar de getoonde sieraden of kunstwerken zijn – mogelijk zijn ze ergens te koop aangeboden – hoort de politie dat graag van u.
  • Beschikt u over bewakingsbeelden waar de overvallers mogelijk op staan, laat het zo snel mogelijk weten. Direct uploaden kan via het online tipformulier.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Stationsweg

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.

MEER OVER