Overvallers telecomwinkel gijzelen eigenaar

  • Rotterdam
  • Update 

Twee mannen overvielen dinsdag 25 september 2018 een telecomwinkel aan de Oranjeboomstraat. De eigenaar werd door de daders gedwongen om geld van zijn persoonlijke rekening te pinnen. Eén van hen bedreigde het slachtoffer met een mes.

Update

Er zijn sinds de uitzending 3 tips binnengekomen. Het onderzoek gaat door.

Op de bewakingsbeelden lijkt het alsof er niets aan de hand is, maar in werkelijkheid werd de eigenaar gegijzeld en gedwongen om geld af te staan.

119216_rdam-bel_dad2b.jpg
Persoonlijke rekening geplunderd

Rond 11.30 uur verschenen de overvallers in de kleine telecomwinkel. Ondanks dat de eigenaar direct zijn portemonnee afstond, werd hij gedwongen mee te lopen naar de geldautomaat.

119216_rdam-bel_daders2.jpg

Op de beelden is te zien dat de daders hun uiterste best doen om niet op te vallen. Nadat ze hun buit binnen hebben, gaan ze ervandoor via de Damstraat.

119216_rdam-bel_daders4.jpg
Gehaaid duo

Beide mannen zijn lichtgetint, hebben een normaal postuur en spraken Engels. Eén van hen wordt zo’n 45 à 50 jaar oud geschat, heeft zwart haar en is rond 1.70 meter lang. Hij droeg een grijze trui met capuchon, een spijkerbroek en donkere sportschoenen.

119216_rdam-bel_daders3.jpg

De andere overvaller wordt tussen 60 en 65 jaar oud geschat en is zo’n 1.90 meter lang. Hij had een donkerkleurige jas aan, een spijkerbroek en donkere sportschoenen met witte zolen.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

 

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven