‘Pakketbezorger’ overvalt echtpaar en tweejarig zoontje

  • Amsterdam

De politie wil met uw hulp een overval op een gezin oplossen, die plaatsvond in Amsterdam op 15 januari 2020.  Eén van de daders deed zich daarbij voor als pakketbezorger van DHL.

Update

Begin februari heeft de politie twee verdachten aangehouden. 

Het gebeurde rond 20.00 uur in een woning aan de Schutterweg in Amsterdam-Noord. Nadat de ‘bezorger’ had aangebeld en de deur werd geopend, stond hij binnen enkele seconden binnen. Zijn handlanger, die iets verderop stond te wachten, kwam hem al snel versterken.

Omzet uit winkel

Eén van de overvallers bedreigde de man des huizes (52) met een vuurwapen. De ander bond tape rond zijn hoofd en maakte zijn handen vast met tiewraps. Zijn vrouw was op dat moment met hun tweejarige zoontje in de badkamer. 
De daders haalden de hele woning overhoop en wisten uiteindelijk geld buit te maken; de omzet van de winkel van de bewoner. Nadat ze het gezin hadden opgesloten in een slaapkamer, gingen de mannen ervandoor in de auto van de slachtoffers. Inmiddels heeft het echtpaar veiligheidsmaatregelen getroffen en bewaren zij geen geld meer in hun woning.

Oostzanerdijk nabij A10

De gestolen auto is later teruggevonden op de Oostzanerdijk, ter hoogte van de sportvelden daar. Vermoedelijk zijn de daders hier overgestapt in een andere auto. 

Overvallers mogelijk uit de omgeving Rotterdam

De politie heeft aanwijzingen ontvangen dat één van de twee mannen uit de omgeving van Rotterdam komt. Mogelijk zijn ze daar na de overval heen gereden. De politie denkt ook te weten wie hij is, maar is met name nog op zoek naar de zogenaamde DHL-bezorger. Die heeft een donkere huidskleur, een fors postuur en is vrij lang.

Derde persoon?

De politie heeft ook sterke aanwijzingen dat er nog een derde persoon bij de overval is betrokken. Hij zou geholpen hebben met het voorbereiden en ook hij zou uit de omgeving van Rotterdam komen. 

Lichtkleurige auto

Een paar minuten voor de overval is een lichtkleurige auto nabij de woning gefilmd. Herkent u deze auto of weet u wie erin reed? Geef het alstublieft door.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Herkent u de dader(s) of beschikt u over meer informatie? Geef het alstublieft door.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Schutterweg

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.

MEER OVER