Pasgeboren baby in tas in de Christiaan Huygensstraat

  • Breda
  • Update¬†

De politie is dringend op zoek naar de ouders.

Update

U belde 60 tips door, die gingen vooral over de babykleding. Daardoor is nu duidelijk dat het truitje van de Action kwam. Er zijn meer beelden van de persoon die het kindje achterliet en er is meer informatie over de looproute. Ook heeft de politie een anonieme brief gekregen van een vrouw die zegt dat ze de moeder van het meisje is en dat ze anoniem wil blijven, omdat dat beter voor hen beiden is. Toch wil de politie heel graag in contact met haar komen.

Op maandag 2 maart 2015 rond 09.00 uur vonden buurtbewoners een tas met een pasgeboren meisje in de Christiaan Huygensstraat, vlakbij het station en het Liniepark in Breda. Het meisje is meteen naar het ziekenhuis gebracht. Ondanks de kou is ze zo sterk en gezond dat ze inmiddels al in een pleeggezin is.

  • Wie is er op maandagochtend 2 maart 2015 getuige geweest van het te vondeling leggen van een pasgeboren baby in een tas in de Christiaan Huygensstraat in Breda?
tcm17335720_large.jpg
Omgeving

Waarschijnlijk is ze ergens rond vrijdag 27 februari 2015 geboren. Het is een blank meisje, met donkerblonde haartjes. De ouders lijken niet uit de directe omgeving van de straat te komen.

  • Wie heeft er informatie over de ouders?
tcm17335678_large.jpg
Hulp

De moeder heeft waarschijnlijk geestelijke en lichamelijke hulp nodig. De politie wil de moeder daarom met klem vragen zich snel te melden, desnoods bij een arts. De navelstreng zat nog aan het kindje en hoe die eruitzag lijkt het alsof er geen deskundige hulp bij de bevalling is geweest.

tcm17335727_large.jpg
Zwanger

De politie wil vragen of mensen willen nadenken of ze een vrouw of meisje kennen dat zwanger was, misschien problemen had, en nu niet meer in verwachting is, en zonder verklaring geen kindje meer heeft.

tcm17335719_large.jpg
Getuige oproep

Die maandagochtend rond 08.30 uur belt een man die op weg is naar het station aan bij één van de huizen. Hij ziet tussen twee auto’s een tas staan en vraagt aan de bewoner of die hem misschien vergeten is. Daarna gaat hij weer richting station. Die man die de tas opmerkte wil de politie nog graag spreken, omdat hij een belangrijke getuige is.

  • Wie herkent zichzelf in de getuige oproep?
tcm17335722_large.jpg
Signalement

Op beelden is zeer waarschijnlijke degene te zien die het kindje achterliet. Het is niet helemaal zeker of het een man of vrouw is geweest, maar het was iemand met een normaal postuur, gekleed in een donker jack met capuchon met doorgestikte horizontale banen, en een iets lichtere spijkerbroek. Op de beelden zie je ook veel andere mensen en hopelijk kunnen die ook meer vertellen over de persoon met de tas.

tcm17336142_large.jpg
Christiaan Huygensstraat

De persoon blijkt maandagochtend een tijdje voor de tas met het kindje is achtergelaten, rondgelopen te hebben in de omgeving van de Christiaan Huygensstraat.

  • Wie heeft er op maandag 2 maart tussen 07.50 uur en 08.05 uur in de omgeving van de Christiaan Huygensstraat de persoon met tas gezien?

  • Wie weet wie deze persoon is?
tcm17336143_large.jpg
Edisonstraat

Ruim 10 minuten voor de tas wordt ontdekt komt de persoon halverwege de Edisonstraat in beeld, slaat de Christiaan Huygensstraat in en loopt verder richting de plek waar later de tas wordt achtergelaten.

tcm17336144_large.jpg
Keplerstraat

Dan verdwijnt diegene de Keplerstraat in om vervolgens een blokje om te lopen. Hoe precies is niet bekend, maar uiteindelijk komt diegene weer op de Edisonstraat uit.

tcm17336140_large.jpg
Achterlaten

Mogelijk liep de persoon een tijdje rond om een veilige plek te vinden om het kindje achter te laten. Dat gebeurt dus uiteindelijk in de Christiaan Huygensstraat, waarna diegene ook weer de Keplerstraat in verdwijnt.

tcm17336141_large.jpg
Brief

De politie heeft een anonieme brief gekregen van een vrouw die zegt dat ze de moeder van het meisje is en dat ze anoniem wil blijven, omdat dat beter voor hen beiden is. Over de brief wil de politie in belang van moeder en kind verder niets kwijt, maar op basis van de inhoud maakt men zich ernstige zorgen om de vrouw. De politie wil daarom heel erg graag met haar in contact komen.

tcm17335723_large.jpg
Tas

Dit is de tas waar het pasgeboren meisje in zat.

tcm17335724_large.jpg
Zijkant

Dit is de zijkant.

tcm17335717_large.jpg
Dekentje

Ze was gewikkeld in een IKEA-dekentje en een doek.

tcm17335725_large.jpg
Truitje

De baby droeg dit truitje van de Action. In het label staat cute baby, maat 68.

tcm17335721_large.jpg
Rompertje

Dit is het rompertje wat ze droeg.

  • Wie kan er meer vertellen over de persoon op de beelden in combinatie met de spullen en kan een link leggen naar iemand die kortgeleden zwanger was?

Christiaan Huygensstraat

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.