Pinner na Tikkiefraude steekt middelvingers op naar camera
Een 18-jarige inwoner van Gilze werd in 2019 opgelicht via een Marktplaats-advertentie. De brutale jongeman die naderhand op 8 oktober het buitgemaakte geld opneemt, lijkt zich allesbehalve schuldig te voelen. Hoewel hij duidelijk op beeld staat, is zijn identiteit helaas nog niet bekend.
Hoewel er zeven tips zijn binnengekomen over deze pinner, zit daar helaas nog geen gouden tip bij. Herkent u deze jongeman? Geef het door!
Tikkiefraude via Marktplaats
Het slachtoffer werd opgelicht toen hij zijn kaartjes voor een pretpark via Marktplaats probeerde te verkopen. Al snel nam ene ‘Yvonne’ contact op via WhatsApp. Omdat ze al eens eerder zou zijn opgelicht, vroeg ze of hij ter verificatie 10 cent wilde overmaken m.b.v. een betaalverzoek. ‘Yvonne’ stuurde hem echter een nep-Tikkie, waardoor criminelen bij zijn rekening konden.
Betrokken bij oplichting
Zijn geld werd naderhand snel opgenomen bij een geldautomaat. De jongeman die dat doet, komt goed in beeld. Gezien de middelvingers die hij naar de camera opsteekt, weet hij dat zelf ook. Het is niet duidelijk of hij ook de nep-Tikkie stuurde, maar hij is hoe dan ook betrokken bij de oplichting.
Hoe herkent u een echte Tikkie?
Verkoopt u spullen via Marktplaats of een andere site? Wees dan alert op valse betaalverzoeken. Criminelen bouwen tegenwoordig nepsites die lijken op bijvoorbeeld een echte Tikkie-omgeving. Om echt en vals van elkaar te onderscheiden, kunt u het beste kijken naar de url van de link die u ontvangt. Een echte Tikkie-link begint met: https://tikkie.me/pay/. Criminelen gebruiken variaties waarin vaak de naam Tikkie is verwerkt. Voorbeelden van neplinks zijn Tlikkie.nl en tikkie-betaal•verzoek.com.
Help de politie
Laat snel van u horen als u iets over deze pinner weet. Als u hem persoonlijk kent, mag u uiteraard ook anoniem tippen via M. Bent u zelf het slachtoffer van deze vorm van fraude? Doe dan altijd aangifte!