Plofkraak op geldautomaat ING aan de Pieter Calandlaan

  • Amsterdam
  • Update 

Omdat er brand ontstaat in de woningen boven de geldautomaat moeten bewoners hun huis uit.

Update

We horen graag van u als u iets is opgevallen.

Op donderdagochtend 21 augustus 2014 rond 03.00 uur bliezen plofkrakers de geldautomaat van de ING aan de Pieter Calandlaan in de Amsterdamse wijk Osdorp op. Het was een enorme explosie, de stukken van de automaat blijken na de explosie op straat te liggen en de hele gevel ligt eruit. Nadat de plofkrakers omwonenden bedreigen, laten ze hun auto achter en vluchten op twee scooters.

tcm17324847_large.jpg
Daders

Ze waren met drie of vier man, in donkere kleding met bivakmutsen. Eén man was fors, met een blauw fleecejack.

tcm17324846_large.jpg
Volkswagen Golf

Ze kwamen met twee scooters en een zwarte Volkswagen Golf. Die auto hebben ze achtergelaten voor ze vluchtten op de scooters.

tcm17324848_large.jpg
Gestolen

Die achtergelaten zwarte Volkswagen Golf blijkt gestolen te zijn vanaf het Evertsweerdplantsoen in Amsterdam, ergens in de nacht van dinsdag 19 augustus op woensdag 20 augustus.

tcm17324851_large.jpg
Verkenning

Een paar uur voor de explosie heeft een groepje mannen op de hoek van de Kolpinstraat/Lomondlaan gestaan. Dat is vlak bij de plek van de plofkraak, misschien waren dat de daders. Ze stonden daar woensdagavond 20 augustus rond 23.45 uur met een Volkswagen en een ouder model rode bestelbus, die leek op een Ford Transit.

tcm17324849_large.jpg
Hekken

Vlak voor de plofkraak zijn de hekken op de kruising met de Baden Powellweg verplaatst om de Pieter Calandlaan af te sluiten. Vermoedelijk hebben de daders dat gedaan om te voorkomen dat er snel politie zou zijn.

  • Wie is er op donderdagochtend 21 augustus 2014 rond 03.00 uur getuige geweest van de plofkraak aan de Pieter Calandlaan in de Amsterdamse wijk Osdorp?

  • Wie heeft de daders zien aankomen?

  • Wie heeft de daders op hun vlucht gezien?

  • Wie is er getuige geweest van de diefstal van de zwarte Volkswagen Golf vanaf het Evertsweerdplantsoen in Amsterdam?

  • Wie heeft er op woensdagavond 20 augustus rond 23.45 uur een groepje mannen met een Volkswagen en een ouder model rode bestelbus gezien op de hoek van de Kolpinstraat/Lomondlaan?

  • Wie heeft de rode bestelbus, die leek op een Ford Transit, sinds donderdag 21 augustus ergens gezien?

  • Wie heeft er iets gezien of gehoord van het verplaatsen van de hekken op de kruising met de Baden Powellweg om de Pieter Calandlaan af te sluiten?

Pieter Calandlaan

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.