Poging doodslag bij drugsdeal; verdachte gefilmd

  • Oostende (België)

De Belgische politie vraagt uw hulp bij het oplossen van een poging doodslag. De mogelijk Nederlandse dader stak vorige zomer in Oostende een 41-jarige man in zijn buik. Het slachtoffer raakte daarbij levensgevaarlijk gewond.

De verdachte is de jong ogende man op de camerabeelden. De politie schat hem rond de 20 jaar of zelfs nog jonger. Hij is onder meer rennend gefilmd met een groot mes in zijn rechterhand.

242178 Oostende 2lk
Wie is de jong ogende verdachte?

Ruzie om betaling drugs

De 41-jarige man zou op 24 juli 2023 in het centrum van Oostende drugs kopen van de verdachte, maar de twee kregen ruzie over de betaling. Bij de schermutseling die ontstond, haalde de jongere man een gekarteld mes tevoorschijn. Hij stak het slachtoffer neer en zette het op een lopen.

Identiteit nog niet achterhaald

Op de laatst bekende beelden van de mogelijk Nederlandse jonge man draagt hij niet meer het opvallende, tweekleurige vest dat hij eerder aan had. De politie vermoedt dat hij dat tijdens zijn vlucht heeft achtergelaten ergens in het Leopoldpark daar in Oostende.

242178 Oostende Bb
Meld het a.u.b. als u weet wie dit is

Ondanks intensief onderzoek, en ook aandacht voor deze zaak in het Vlaamse opsporingsprogramma Faroek, is de identiteit van de verdachte nog niet achterhaald. Weet of vermoedt u iets over hem, meld dat dan alstublieft. Dat kan op de vertrouwde manieren bij de Nederlandse politie.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Deel uw informatie

Heeft u een idee wie de verdachte kan zijn, neem dan alstublieft contact op. Ook als u bijvoorbeeld weet waar hij rond die 24e juli verbleef en/of met wie hij zoal optrok, wil de politie u graag spreken.
De jonge man maakt mogelijk deel uit van een grotere groep die zich vanuit Nederland bezighoudt met drugshandel in onder meer België. Heeft u daar informatie over, deel die dan alstublieft met de politie. Dat mag anoniem of in een vertrouwelijk gesprek met het Team Nationale Inlichtingen.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Platformstraat in Oostende (België)

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.