Poging doodslag en zware mishandeling jongeman (16) op de 1e van der Helststraat

  • Amsterdam
  • Update 

Zonder enige aanleiding wordt hij mishandeld tot hij bewusteloos raakt.

Update

65 tips, die gingen voornamelijk over de jas van één van de mannen, die blijkt van Canada Goose te zijn. Er zijn ook wel mogelijke namen van de mannen genoemd, maar de politie heeft meer informatie nodig. Reageer desnoods anoniem.

Op donderdag 18 juni 2015 rond 19.00 uur werd een jongen (16) zonder enige aanleiding mishandeld op de 1e van der Helststraat in Amsterdam. Na zijn werk op de Albert Cuypmarkt renden een paar jongens op hem af. Hij is toen meteen in elkaar geschopt, raakte bewusteloos en hij kreeg zelfs een epileptische aanval. Daarna is hij met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

  • Wie is er op donderdag 18 juni 2015 rond 19.00 uur getuige geweest van de poging doodslag en zware mishandeling van een jongen (16) op de 1e van der Helststraat in Amsterdam?
tcm17342396_large.jpg
Slachtoffer

De mishandeling heeft hele verstrekkende gevolgen voor hem. Vier dagen later zou hij namelijk een toegangstest gaan doen voor een sportopleiding. Die heeft hij door zijn letsel niet kunnen doen. Zijn opleidingskans is dus verkeken voor dit jaar en zit hij noodgedwongen thuis met hoofdpijn en heel veel angst.

tcm17342393_large.jpg
Dader 1

De politie zoekt twee mannen. Ze zijn op de rug gefilmd toen ze door de van 1e van der Helststraat liepen. De man in de zwarte Canada Goose jas is degene die de laatste schop gaf toen het slachtoffer al op de grond lag.

tcm17342394_large.jpg
Dader 2

De jonge man in het grijs deelde meteen een hoge trap uit. Hij zou wel eens op een vechtsport kunnen zitten.

  • Wie (her)kent aan de hand van de bewakingsbeelden de daders?

1e van der Helststraat

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.