Poging doodslag op priester bij hindoetempel

  • Wijchen
  • Update 

Een priester (65) wordt op woensdag 6 juni 2018 voor zijn tempel aan de Stationslaan zwaar mishandeld. Twee mannen slaan en schoppen de man in totaal 62 keer en laten hem vervolgens roerloos liggen.

Update

Meer dan 80 tips! Dank hiervoor. Veel tips over de kleding van de mannen, maar nog geen namen of tips over het mogelijke motief. Heeft u informatie over deze zaak? Laat het de politie weten.

Het is voor de politie onduidelijk waarom de priester het doelwit was van het gewelddadige duo. Er zijn duidelijke beelden van de daders.

  • Wie weet iets over het motief van de daders?
118495_wijchen_daders2.jpg
62 keer geschopt en geslagen

De priester was rond het middaguur onderweg naar zijn tempel Shree Raam Mandir voor de middagdienst. Ongemerkt benadert het duo hem van achteren en trapt hem tegen de grond. Het slachtoffer wordt daarna een volle minuut geschopt en geslagen, zelfs met een wapenstok, voornamelijk tegen het hoofd en in het gezicht.

Telefoon gevonden op de Zesweg

De mobiele telefoon van het slachtoffer wordt door het duo meegenomen. Deze is kort daarna teruggevonden op de Zesweg.

118495_wijchen_daders3.jpg
Twee mogelijke vluchtroutes

De daders kunnen twee kanten op zijn gevlucht richting de Zesweg. Ze kunnen bij de Hoefsestraat het spoor over zijn gegaan of ze kunnen de kleinere overgang bij de Vijverlaan hebben gepakt.Heeft u de mannen ergens gezien? Neem contact op met de politie.

  • Wie heeft op 5 of 6 juni iets opvallends gezien rondom de tempel op de Stationslaan in Wijchen?

Snorfiets gevonden

Zo’n 2,5 uur na de mishandeling is in een brandgang bij de Hoefsetuin een donkere snorfiets met draaiende motor gevonden. Deze snorfiets is eerder, op maandag 28 mei, gestolen in Nijmegen bij het winkelcentrum Dukenburg. Het is onduidelijk of de snorfiets met de mishandeling te maken heeft.

118495_wijchen_plekmanspoor.jpg
Getuigenverklaring

Een getuige liep een dag eerder rond 10.45 uur op het voetpad tussen de tempel en het spoor. Die zag die ochtend twee jonge mannen elkaar ontmoeten op het wandelpad bij de spoorwegovergang. Dat duo reed vervolgens op een brommer of scooter in de richting van de rotonde Vijverlaan. Misschien waren zij de buurt aan het verkennen. Het is mogelijk dat deze jongens niets met de mishandeling te maken hebben. In dat geval vraagt de politie of ze zich willen melden.

118495_wijchen_daders1.jpg
Duidelijke beelden daders

De twee mannen trokken zich niets aan van de vele camera’s en staan daardoor goed op beeld. Beide zijn zo’n 1.80 meter lang en hebben een normaal postuur. Ze droegen vesten met capuchons, bivakmutsen en witte (werk)handschoenen.

118495_wijchen_dad1b.jpg

De agressiefste van de twee droeg onder zijn vest een donkere Nike trainingsbroek en zwart/witte Adidas sportschoenen. Mogelijk is hij door zijn harde trappen tegen het slachtoffer zelf gewond geraakt, want bij het weggelopen lijkt hij last te hebben van zijn linkerknie.

118495_wijchen_dad2b.jpg

Zijn handlanger droeg onder zijn vest een Nike trainingsbroek met een rode streep. Naast het Nike logo op het linker bovenbeen, zat op het rechter bovenbeen ook nog een embleem; mogelijk van een voetbalclub. Deze man droeg donkere schoenen met een donkere zool.

  • Wie herkent de mannen op de bewakingsbeelden?

Vertrouwelijk informatie doorgeven

Heeft u mogelijke informatie over dit incident, maar vindt u het lastig om daarover te praten? U kunt ook vertrouwelijk contact opnemen met het Team Nationale Inlichtingen via 079 - 34 58 999.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Stationslaan

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.