Poging moord 39-jarige vrouw

  • Best
  • Update 

Een bewoonster van de Meester C. Goselingstraat werd maandagochtend 7 mei 2018 beschoten toen zij haar kliko buiten zette. De schutter raakte haar in haar bovenarm. Mogelijk heeft de aanslag een verband met eerdere schietincidenten in Eindhoven

Die bewuste ochtend werd het slachtoffer iets na 08.00 uur beschoten op het pleintje achter haar woning. Haar belager gaat er daarna met zijn compagnon vandoor op een motorscooter. Er zijn bewakingsbeelden van het schietincident.

Bestuurder motorscooter

Mogelijk heeft de bestuurder van de motorscooter staan wachten op de hoek van de Iman van den Boschstraat en het gangetje dat uitkomt op het pleintje. Vermoedelijk is de persoon op de motorscooter daarna gevlucht richting het Grasklokje of de Meester T.J. Verschuurstraat.

Signalement schutter

118482 Best Dad1c

De schutter droeg een donkere integraalhelm, een blauwe spijkerbroek, een donker jack en grijze sneakers. Hij heeft een slank postuur en had een zwarte schoudertas om.

  • Wie herkent de schutter op de bewakingsbeelden?

Twee specifieke getuigen

118482 Best Plekgetuigen

De politie komt graag in contact met twee personen die gedurende het schietincident voor de woning van het slachtoffer liepen. Deze man en vrouw kwamen uit de richting van de Jan Campertstraat en liepen over de Meester C. Goselingstraat richting de Iman van den Boschstraat.

Mogelijk verband met eerdere incidenten

De aanslag heeft mogelijk een verband met andere schietincidenten in de periode van maart tot en met augustus 2018. De politie houdt er rekening mee dat er bij deze incidenten sprake was van conflicten in het drugscircuit.Er wordt onder andere een link gelegd met een schietincident op zaterdag 10 maart in Eindhoven. Hierbij raakte een 37-jarige bewoner van een woonwagenkamp aan de Kasteellaan gewond.

118482 Best Plus Toon

Een maand later, op donderdag 12 april, werd in Eindhoven de 51-jarige Toon Sweegers doodgeschoten in zijn auto.

118482 Best 22 4regio4

Weer 10 dagen later, op zondag 22 april, werden de bewoners van een woonwagenkamp aan de Welschapsedijk wakker van harde knallen. Bij dat schietincident raakte niemand gewond.

118482 Best 18 6regio3

En in de nacht van zondag 17 op maandag 18 juni werden er schoten gelost op een woning aan de Shakespearelaan in Eindhoven. Ook hierbij raakte niemand gewond.

Oproep

De politie komt graag in contact met mensen die mogelijk meer weten over de achtergrond of samenhang van deze incidenten. Hiervoor kunt u ook vertrouwelijk contact opnemen met Team Nationale Inlichtingen: 079 - 34 58 999.

  • Wie heeft informatie over de schietincidenten?
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de Politie

Meester C. Goselingstraat

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.