Poging moord/doodslag vader (58) en dochter (15) voor appartement in de flat Bolestein

  • Amsterdam
  • Update 
tcm17309349_large.jpg

Vader en dochter worden beiden onder vuur genomen en raken ernstig gewond.

Update

Er is een compositietekening gemaakt van de schutter. Het gaat om een lichtgetinte man, mogelijk van Indonesische afkomst, 30 à 40 jaar oud, waarschijnlijk met heel kort haar.

Op donderdag 17 oktober 2013 rond 09.10 uur, wordt een man (58) voor de deur van zijn appartement in de flat Bolestein in Amsterdam Buitenveldert door een man neergeschoten. Zijn dochter (15) die op dat moment naar buiten komt, wordt vervolgens ook neergeschoten en daarbij door meerdere kogels geraakt. Beiden zijn met ernstige verwondingen in het ziekenhuis opgenomen.

tcm17308660_large.jpg
Slachtoffers

Zowel de vader als dochter zijn ernstig gewond geraakt door die kogels. De vader was zonder dat hij dat gemerkt heeft in zijn rug geschoten, waardoor hij tijdelijk deels verlamd is. Het meisje is onder andere in haar buik en in haar been geschoten.

tcm17308659_large.jpg
Motief

Het lijkt niet om de dochter te gaan, maar om de vader. Hij kan niet vertellen waarom iemand hem om het leven zou willen brengen. De politie wil graag met mensen spreken die meer kunnen vertellen over een mogelijke achtergrond van deze zaak. Misschien weten zij of de man conflicten had of dat hij met iemand problemen had.

tcm17309349_large.jpg
Dader

Het gaat om een lichtgetinte man, mogelijk van Indonesische afkomst van rond de 30 a 40 jaar met een normaal postuur en hij is ongeveer tussen de 1.75 en 1.80m. lang. Hij heeft waarschijnlijk heel kort donker haar, er kwam in ieder geval geen haar onder zijn zwarte pet uit. Hij was helemaal in het zwart gekleed met een zwarte spijkerbroek, zwart vest en een zwarte rugzak die op een Eastpack leek. Er is een compositietekening van hem gemaakt.

tcm17308661_large.jpg
Vlucht

Direct na het schieten, rond 09.10 uur, is hij op zijn vlucht waarschijnlijk nog gezien. Hij zou linksom de flat zijn weg gerend en toen verder over de parkeerplaats schuin achter de flat aan de Bolestein waarin het slachtoffer woont. Daarna is hij mogelijk tussen twee flats door op de Amstelveenseweg terecht gekomen. Misschien is hij daar wel door iemand opgepikt.

tcm17308652_large.jpg
Nerveuze man

Rond de tijd van de schietpartij stond er bij de flat schuin tegenover de Aldi waar de slachtoffers wonen, een ouder, beetje vierkant model donkere personenauto geparkeerd. Opvallend was dat hij in tegenstelling tot de andere auto’s daar achteruit ingeparkeerd stond, dus met zijn neus naar de weg. Achter het stuur zat een man die een nerveuze indruk maakte met een pakje sigaretten te spelen. Vanaf die plek had hij goed zicht op de galerij waar het schietincident plaatsvond.

tcm17308650_large.jpg
Renault Mégane

Op dinsdagavond 15 oktober rond 22.30 uur hebben verschillende mensen bij één van de naastgelegen flats een soortgelijke opvallende rode Renault Mégane zien staan waarvan het kenteken met 46 begon.

tcm17308658_large.jpg
Mannen

Bij die auto stonden twee getinte en één blanke man die iets leken te zoeken.

  • Wie is er op donderdag 17 oktober 2013 rond 09.10 uur getuige geweest van de poging moord / doodslag op een vader (58) en zijn dochter (15) voor de deur van zijn appartement in de flat Bolestein in Amsterdam Buitenveldert?

  • Wie heeft er meer informatie over een mogelijk motief?

  • Wie heeft er meer informatie over de dader?

  • Wie heeft de dader op zijn vlucht gezien?

  • Wie is de nerveuze man die in de donkere personenauto zat of heeft hem daar ook gezien?

  • Wie waren de mannen die op dinsdagavond 15 oktober rond 22.30 uur bij één van de naastgelegen flats bij een opvallende rode Renault Mégane hebben gestaan of heeft ze daar ook gezien?

  • Wie heeft er in de dagen voor de schietpartij iets verdachts gezien bij de flat of de directe omgeving wat met de schietpartij te maken zou kunnen hebben?

Bolestein

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.