Politie deelt ‘post mortem’-tekeningen van onbekende dode

  • Nederhemert-Zuid

Op zaterdag 16 december 2023 vond een jager het levenloze lichaam van een man in het Heusdensch Kanaal bij Nederhemert-Zuid. Het slachtoffer is waarschijnlijk door een misdrijf om het leven gekomen.

Tekeningen gezicht

Wie de overleden man is, heeft de politie nog niet kunnen vaststellen. Om te proberen alsnog achter zijn identiteit te komen, zijn er tekeningen gemaakt van het gezicht van het slachtoffer.

Die ‘post mortem’-tekeningen geven weer hoe de man er bij leven uitgezien kan hebben. Doordat het slachtoffer twee tot vier weken in het water heeft gelegen, wordt hij mogelijk forser afgebeeld dan hij daadwerkelijk was.

242226 Ndrhmrt 2luik

Oost-Europa

De nog ongeïdentificeerde man wordt tussen 35 en 55 jaar oud geschat en was ongeveer 1.60 meter lang. Hij had een slecht gebit met een aantal rotte tanden en één tand linksboven was vrij lang.

Uit isotopenonderzoek blijkt dat de man zijn jeugd heeft doorgebracht in het oosten van Europa, mogelijk in Polen of Bulgarije. De laatste periode van zijn leven verbleef hij in Noordwest-Europa, mogelijk in Nederland of Duitsland.

Opvallende kleding

Het slachtoffer had toen hij werd gevonden schoenen van Puma aan en droeg onder meer, heel opvallend, twee zwarte zwangerschapsleggings over elkaar heen.

242226 Ndrhmrt Meer3
Kleding die het slachtoffer aanhad
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Deel uw informatie

  • Wie weet of vermoedt wie de overleden man kan zijn?
  • Wie heeft de man in de periode voor zijn dood nog gezien?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Heusdensch Kanaal bij Nederhemert-Zuid

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.