Politie onderzoekt gewelddadige dood Cor Kleijn (71)

  • Rotterdam

Cor Kleijn overleed op woensdagavond 27 september 2023 aan de gevolgen van ernstige mishandeling waarbij hij een steekwond had opgelopen. Het was de trieste uitkomst van een langdurende burenruzie aan de Molièreweg in Rotterdam.

Na een confrontatie, zo’n twintig minuten eerder, is een groep van circa tien personen verhaal gaan halen bij het slachtoffer. Dat mondde uit in de mishandeling van meneer Kleijn. Hij wist nog een grasveldje vlak bij zijn woning te bereiken, maar daar ging het geweld verder en werd hij gestoken. Zijn longader werd geraakt, waardoor de 71-jarige Cor Kleijn overleed.

Update

Op maandagochtend 6 november 2023 heeft de politie twee verdachten aangehouden: een 56-jarige Rotterdammer en een man van 35 uit Den Haag. De eerder aangehouden buurman (53) van het slachtoffer is ook nog altijd verdachte.

Vertel wat u weet

De politie heeft met verschillende mensen gesproken, maar heeft het gevoel dat niet iedereen het achterste van de tong laat zien. De politie wil graag weten wie er die avond een steekwapen bij zich droeg. De hond van het slachtoffer werd overigens ook geraakt en moest aan een flinke steekwond worden behandeld.

De politie roept getuigen op om hun verhaal te doen. Weet u wat er precies speelde in de aanloop naar die fatale mishandeling of kunt u meer vertellen over wie het slachtoffer heeft gestoken? Meld het alstublieft.

Deel uw camerabeelden

Vaak filmde Cor zijn ruzies met zijn iPad; ook die van die 27e september, twintig minuten voor de fatale confrontatie. In dit stadium van het onderzoek maakt de politie deze beelden nog niet openbaar, om mensen die bij Cors dood betrokken waren de kans te geven om zich te melden en uit te leggen wat hun rol is geweest. Als de betrokken mensen niet reageren, dan overweegt de politie deze beelden alsnog te tonen.

Opnamen die omstanders en buurtbewoners hebben gemaakt, ziet de Rotterdamse recherche nog heel graag tegemoet. Was u die woensdagavond in de Molièrebuurt en heeft u daar iets gefilmd dat met het incident te maken kan hebben, neem alstublieft contact op. Uw beelden direct naar de politie uploaden kan via het online tipformulier.

232394_rotterdam_pd.jpg
Molièreweg in Rotterdam

Vrouw probeerde te sussen

Een 53-jarige buurman met wie Kleijn een conflict had, is aangehouden. De politie denkt dat hij bij de groep van ongeveer tien personen hoorde die het slachtoffer opzocht. Vermoed wordt dat de meeste mensen in die groep een Antilliaanse achtergrond hebben.

Twee of drie verdachten zouden het voortouw hebben genomen om meneer Kleijn te mishandelen. In de groep bevond zich in ieder geval een vrouw die heeft geprobeerd de situatie te sussen. Met deze nog onbekende vrouw wil de politie heel graag spreken.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

De politie hoopt dat getuigen en vooral betrokkenen zich alsnog melden om hun verhaal te doen. Ook als u eerder met de politie heeft gesproken, maar nog niet alles heeft verteld hoort de politie graag van u. 

  • Wie weet wie deel uitmaakten van de groep van circa tien personen?
  • Wie beschikt over beeldmateriaal dat voor het politieonderzoek van belang kan zijn?
  • Wie kan de vrouw zijn geweest die probeerde de situatie te sussen?
  • Wie is degene geweest die heeft gestoken?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Molièreweg

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.