Politie toont verdachte van gewelddadige straatroof

  • Maastricht

Al sinds eind juli 2021 probeert de politie een man te vinden die waarschijnlijk betrokken is geweest bij een gewelddadige straatroof in Maastricht. Ondanks bewakingsbeelden en een foto is nog onduidelijk wie hij is.

De tweede verdachte is inmiddels aangehouden en uitgezet, maar hij weigerde te vertellen wie zijn handlanger is geweest. Op beelden uit het centrum van de nacht van 28 op 29 juli is te zien hoe waarschijnlijk dit tweetal de slachtoffers achtervolgde, om ter hoogte van de Wilhelminabrug toe te slaan.

Foto van verdachte

Het toeval wil dat de vermoedelijke verdachte een dag eerder door de politie om zijn legitimatie is gevraagd. Daarbij heeft een agent de foto gemaakt die u hieronder ziet.
De man kon zich toen niet legitimeren. Naar eigen zeggen was hij nog maar net in Nederland en wilde hij asiel aanvragen. Neem alstublieft contact op als u de verdachte herkent en/of weet waar hij mogelijk verblijft. Dat kan ook anoniem op 0800-7000 of door middel van een tipformulier.

222113_maastricht_dada.jpg
Wie is deze man?
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Neem contact op

De man die nog gezocht wordt, is degene op de beelden met het zwarte jack met bontkraag. Verder droeg hij een lichtblauwe spijkerbroek en zwarte schoenen met witte zolen.
Weet of vermoedt u wie hij is, geef het alstublieft door.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Wilhelminabrug

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.