Politie wil meer weten over een bezoeker van het OLVG

  • Amsterdam
  • Update 
samsterdam4511getuigea.jpg

Op zondagavond 21 januari melden twee mannen zich bij de balie van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam-West. De man met de donkere jas maakt meteen duidelijk dat hij zich niet goed voelt. Hij zegt dat hij is vergiftigd en zo snel mogelijk hulp nodig heeft. Hij gaat meteen de Eerste Hulp binnen, gevolgd door een man met rood t-shirt. En terwijl hij daar wordt behandeld, verlaat die man met het rode t-shirt het ziekenhuis. De man met de donkere jas overlijdt een paar uur later.

Update

4 tips over de man met zijn rode t-shirt met de tekst Hard Rock Café. Helaas is hij nog niet herkend. Blijf meedenken!

Heeft u informatie die misschien kan helpen bij het oplossen? Geef uw tip rechtstreeks door aan de rechercheurs van deze zaak!

Omdat de doodsoorzaak van de man met de donkere jas (nog) niet duidelijk is en de politie meer wil weten over wat er is gebeurd is ze op zoek naar de man met het rode t-shirt. Hij is geen verdachte maar getuige, de politie wil hem wel graag spreken. 

samsterdam4511getuigebcu_v.jpg
Identiteit van de man met wie hij was

De overleden man is een 50-jarige man afkomstig uit Servië en hij woonde in Parijs. De man die de politie graag wil spreken draagt een rood t-shirt van Hard Rock-café.Vrij snel na binnenkomst is de man met het t-shirt weer vertrokken. En heel opvallend: zo’n twee uur later keert hij weer terug bij de balie, hij droeg toen een anderen jas en schoenen Daarna is hij weer vertrokken. De mannen spraken onderling een taal die niet verstaanbaar was, het zou Servisch kunnen zijn. Ze spraken tegen anderen Engels met een accent. De man in het rode T-shirt zou ook uit Servië afkomstig kunnen zijn. 

samsterdam4511sv-evertsenstraat2.jpg
Jan Evertsenstraat, ter hoogte van de Vespuccistraat

De twee mannen zijn door een taxichauffeur naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft die taxichauffeur gesproken en hij vertelde dat hij de mannen die zondagavond 21 januari rond 23.15 uur heeft opgepikt op de Jan Evertsenstraat in Amsterdam. Dat was ter hoogte van de Vespuccistraat. De politie wil graag weten of mensen hen daar gezien hebben die avond of weten waar zij die avond nog meer zijn geweest en wat er toen is voorgevallen.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Oosterpark

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.