Politie zoekt belangrijke getuige in onderzoek dood Nasim Namutebi (34)

  • Amsterdam

De politie is op zoek naar een man die mogelijk kort voor haar dood contact had met de 34-jarige Nasim Namutebi. Uit een getuigenverklaring blijkt dat Nasim deze man op het Remmerdenplein in Amsterdam heeft aangesproken.

Nasim Namutebi werd op donderdagavond 29 oktober 2020 rond 19.30 uur met ernstig hoofdletsel aangetroffen op de Reigersbosdreef in Amsterdam. Ondanks toegesnelde hulpdiensten overleed de vrouw ter plekke. De politie houdt er rekening mee dat Nasim is aangereden; de mogelijk betrokken automobilist is nog altijd spoorloos.

Tijdlijn

Er zijn veel raadsels rond Nasims dood. De politie probeert onder andere duidelijkheid te krijgen over wat er vlak voor haar dood gebeurd moet zijn. In die tijdlijn speelt een nog altijd onbekende man een belangrijke rol. Hij is vermoedelijk één van de laatste personen die Nasim nog heeft gezien.

Tussen 17.00 en 18.00 uur deed Nasim boodschappen bij de Vomar in winkelcentrum Reigersbos aan het Ruiseveenpad in Amsterdam-Zuidoost. Vanaf ongeveer 18.00 uur ging ze langs bij een vriendin op de Renkumhof. Toen Nasim daar rond 19.00 uur vertrok, liep ze richting de bushalte bij het politiebureau aan het Remmerdenplein.

Dronken vrouw

Niet lang nadat ze bij haar vriendin is vertrokken, ziet een getuige een dronken vrouw lopen – die voldoet aan het signalement van Nasim – ter hoogte van de bushalte bij het politiebureau aan het Remmerdenplein. 

Contact met onbekende man

Die getuige heeft gezien dat die vrouw op een man met een breed postuur is afgelopen. Zij zou iets aan hem hebben gevraagd over de bus. Mogelijk was dit Nasim en heeft de onbekende man gezien waar ze daarna naar toe ging of wat er met haar is gebeurd. 
De politie wil graag met deze man in contact komen om te kijken of hij zich nog iets herinnert. Was u dit? Bel alstublieft met 0800 - 6070. U bent mogelijk een belangrijke getuige.
Ook andere informatie over die bewuste avond blijft welkom. Laat het weten als u Nasim die avond ergens heeft gezien of als u iets anders is opgevallen in de omgeving.

212272_amstrdm_sigso3.jpg
Signalement

Nasim Namutebi

Het 34-jarige slachtoffer was 1.68 meter lang. Die avond van 29 oktober 2020  had ze een Albert Heijn-tas en een groene handtas bij zich en droeg ze:

  • zwarte hoofddoek
  • witte spijkerbroek
  • zwarte jas met bruine bontkraagvan het merk Froccella Donna
  • zwarte schoenen.
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Neem alstublieft contact op met de politie als u denkt iets te weten over deze zaak.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Reigersbosdreef

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.