Raadsels rond dood 23-jarige fietser

  • Veeningen
232469_veeningen_so16.jpg

Dinsdagavond 14 november wordt in Opsporing Verzocht uitgebreid stilgestaan bij de vragen die er zijn rond de dood van de 23-jarige Cas Steenbergen uit De Schiphorst. Cas kwam in de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 juli 2022 gewond thuis na een feest in Veeningen. Zijn ouders hoorden hem die nacht wel thuiskomen, Cas zei in het donker ook dat het niet zo gezellig was geweest, maar er leek toen niets ernstigs aan de hand.

De volgende ochtend werd Cas in zijn bed in een plas bloed gevonden. Zijn ouders reanimeerden hem nog, waarna hij nog een aantal weken in het ziekenhuis lag. De 23-jarige Cas, die bij een wijnhandel werkte en als vinoloog was opgeleid, overleed echter op 15 augustus 2022.

Onderzoek heropend

Na het onderzoek in 2022 ging de politie ervan uit dat Cas overleden was ten gevolge van een noodlottig ongeval. Er is bij de politie echter nieuwe informatie binnengekomen dat er mogelijk meer aan de hand is, waardoor het onderzoek inmiddels is heropend. Het rechercheteam roept daarbij de hulp van het publiek in.
In onze uitzending van 14 november, rond 20.30 uur op NPO 2, geeft een woordvoerder van de politie meer informatie over het huidige onderzoek. Ook worden bewakingsbeelden getoond. Daarnaast hebben de ouders van Cas verteld over het verlies van hun zoon en de gebeurtenissen op de avond dat ze hem thuis hoorden komen.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Contact met de politie opnemen kan te allen tijde op de volgende manieren:

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Veeningen

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.