Schietincident aan de Japuradreef in Overvecht

  • Utrecht
  • Update 

De politie zoekt getuigen van een schietincident in de Utrechtse wijk Overvecht. Aan de Japuradreef werd daar in de nacht van zondag 17 op maandag 18 december door twee mannen met een automatisch vuurwapen op een rijdende auto geschoten.

Update

14 reacties maar liefst kreeg de politie in Utrecht van u. Er hebben zich nieuwe getuigen gemeld van het schietincident, over de betrokken auto’s en over de vlucht van de daders. Serieuze tips waarmee team druk aan de slag is. Dank dus.

japurdareefg78_regio3.jpg
Onderzoek is in volle gang

Sinds het schietincident is gebeurd heeft de politie invallen gedaan in zes woningen, vier in Utrecht, twee in andere plaatsen. Ze doet verder nog Forensisch onderzoek, en kijkt waar er mogelijk allemaal camera’s hangen waar de daders op staan.

japurdareefg78_regio8.jpg
Twee donkere mannen in een BMW

Getuigen hebben twee donkergetinte mannen gezien die reden in een BMW, waarschijnlijk uit de 3-serie. De politie heeft ook informatie dat de daders daarna zijn overgestapt in een Audi A5, waarvan het nummer overeenkomt met het kenteken van een soortgelijke auto die aangeboden wordt op Marktplaats. In ieder geval zijn beide auto’s daarna weggereden en tot nu toe verdwenen. 

japurdareefg78_regio7.jpg
Getuigenoproep

De politie wil graag in contact komen met mensen die iets van het schieten of de daders hebben gezien of gehoord. Er is rond middernacht geschoten aan de Japuradreef, vlak erna is aan de Orinocodreef de BMW teruggevonden. Daarnaast wil de politie graag informatie over waar de Audi A5 is waarin ze zijn overgestapt. Verder hebben de slachtoffers vlak voor ze werden beschoten op de Arubadreef een oud model blauwe Audi A5 met Nederlands kenteken gezien. Mogelijk heeft die ook met de zaak te maken en daar wil de politie dus ook graag meer over weten.

  • Heeft u daar in de buurt een camera aan uw huis of bedrijf hangen, en staan daar afwijkende dingen op die nacht van zondag op maandag, stuur die beelden dan direct naar de politie.
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Japuradreef

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.