Serie inbraken in BMW's en Audi's

  • Oost-Nederland
  • Update 

Vermoedelijk steeds dezelfde twee mannen hebben in Gelderland en Overijssel een serie inbraken in auto's op hun geweten. Ze hebben een voorkeur voor Audi's en BMW's.

Update

Er zijn twaalf reacties binnengekomen over dit duo, onder andere dat ze op andere plekken actief waren. Blijf naar deze mannen uitkijken!

In november en december 2018 zijn van zes auto-inbraken de daders gefilmd. In onder meer Oldenzaal, Rijssen en Doetinchem zorgden ze voor flinke schade.

119136_oost-nl_daders3.jpg

Diezelfde nacht sloegen ze wel toe bij een aantal andere inwoners van Raalte. Uit verschillende BMW's en Audi's stalen ze het stuur met airbag, soms ook het navigatiesysteem en bij één slachtoffer was zelfs de hele middenconsole uit de auto gesloopt.

119136_oost-nl_daders2.jpg
Opvallende rugtas

In de nacht van 8 op 9 december 2018 zijn, vermoedelijk dezelfde, twee mannen gefilmd die op Erve Smellink rondstruinen rond de tijd dat daar werd ingebroken in een Audi A3.

119136_oost-nl_dadtas.jpg

Zij lijken dezelfde rugtas bij zich te hebben als de daders die nog geen maand eerder zoveel schade aanrichtten in Raalte. Die tas valt op door reflecterende vlakjes bij de plek onderaan waar de draagbanden zijn vastgestikt.

Uw informatie

Alle tips over het duo zijn welkom. Het is aannemelijk dat ze vaker toeslaan, ook op andere plekken in het land. Wilt u anoniem tippen, belt u 0800-7000 of gebruik het meldformulier van ‘M’.

  • Wie heeft informatie over de auto-inbrekers? Weet u wie zij zijn of herkent u hen wellicht aan hun kleding of aan die specifieke rugzak, geef het aan de politie door.
119136_oost-nl_dada.jpg
Stuur met airbag

De serie begon in de nacht van 13 op 14 november in Raalte. Daar verschenen aan de Grimberg twee mannen in beeld die proberen in te breken in een BMW 3-serie. Mogelijk afgeschrikt doordat ze de camera niet onklaar konden maken, gaven ze het op.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven