Shoulderen vrouw (73) bij Dirk van den Broek aan het Binnenhof

  • Almelo
  • Update 

Twee jonge vrouwen stelen vervolgens met een babbeltruc haar bankpas

Update

Er kwamen 14 tips over deze vrouwen en de bewakingsbeelden zijn inmiddels ruim 1,2 miljoen keer bekeken via onze Facebookpagina. Ondanks de tips zijn de twee nog niet aangehouden, dus als u weet waar ze verblijven, hun namen: graag!

In Almelo is op 11 augustus 2016 een 73-jarige vrouw vroeg op pad om de boodschappen in huis te halen. Om 09.00 uur staat ze bij de Dirk van den Broek aan het Binnenhof.

almelo.adam_dad1b.jpg
Shoulderen

Rond dat tijdstip komen ook twee jonge vrouwen binnen. Bij de kassa stelt de blonde vrouw zich zo op dat ze de pincode van de 73-jarige dame kan afkijken.

Babbeltruc

De 73-jarige vrouw is daarna vermoedelijk vanaf de supermarkt door hen gevolgd, want toen ze thuis was werd er aangebeld. Dezelfde jonge vrouwen stonden op de stoep met het verhaal dat ze met spoed een gynaecoloog in de buurt zochten. Doordat de ene er zwanger uitzag klonk dat best geloofwaardig. De mogelijk zwangere vrouw vroeg ook nog even of ze naar het toilet mocht. Ergens toen de vrouw haar het toilet wees, heeft de andere vrouw met donker de bankpas van het slachtoffer uit haar jas weten te halen.

almelo.adam_dad2b.jpg
Pinfraude

Diezelfde dag nog gaat de jonge vrouw met het donkere haar pinnen in Almelo met de pas van hun slachtoffer. Ook de volgende dag heeft ze gepind, maar dan in Amsterdam en draagt ze een bril met een opvallend montuur. 

almelo.adam_dad1.jpg
Vrouw met blond haar

De blonde vrouw is mogelijk echt zwanger, en dat zou dan nu nog zichtbaarder moeten zijn want dit gebeurde 11 augustus. 

almelo.adam_dad2a.jpg
Vrouw met donker haar

De vrouw met het donkere haar heeft met de 73-jarige vrouw gesproken en sprak accentloos Nederlands. 

  • Wie herkent deze vrouwen? 
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Binnenhof

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.