BeloningVermist

Sinds 2013 vermiste Jelle Leemans mogelijk vermoord

  • Rumst (België)
  • Update 

Jelle Leemans, geboren in 1986, is sinds donderdag 21 november 2013 spoorloos verdwenen. Vanaf het begin ging de politie ervan uit dat Jelle het slachtoffer kan zijn geworden van een misdrijf.

Inmiddels richt het onderzoek zich vooral op het vinden van Jelle’s lichaam en de verantwoordelijken achter zijn waarschijnlijke dood. De Hoofdofficier van Justitie in Breda heeft een beloning uitgeloofd van €15.000,- voor de tip dit leidt tot de oplossing van deze zaak.

119175_rumst_b_so3.jpg
Mislukte drugsdeal

Er is een grote kans dat Jelle in Nederland om het leven is gebracht en dat zijn lichaam daar ook verborgen is. Nadat hij in 2013 werkloos werd, reed hij namelijk geregeld naar Nederland om grotere partijen drugs te kopen.

Vermoedelijk is Jelle die donderdagochtend op pad om een drugsdeal te sluiten van tienduizenden euro’s. Bij deze deal is mogelijk iets misgegaan wat hem het leven heeft gekost

21 november 2013

  • Wie weet met wie Jelle donderdagochtend 21 november 2013 had afgesproken? Wie weet meer over zijn verdwijning?
119175_rumst_b_so1.jpg

De politie houdt er rekening mee dat mensen die destijds in die omgeving in Noord-Brabant met drugs te maken hadden, mogelijk betrokken zijn bij Jelle’s verdwijning en waarschijnlijk zijn dood.

119175_rumst_b_so4.jpg
Laatste levensteken

Die donderdagochtend rond 08.00 uur vertrok hij in zijn witte Audi A3 vanuit Rumst. Zijn vermoedelijk laatste levensteken is een signaal van zijn telefoon, rond 10.00 uur, wanneer hij via de Burgemeester Schneiderlaan onder de A58 door rijdt richting het Zuiden. 

119175_rumst_b_flitscu.jpg

Zijn telefoon gaat daarna uit, maar Jelle's auto wordt rond 11.30 uur geflitst op de Sint-Jobsesteenweg in Brasschaat. Het is onduidelijk of Jelle zelf in de auto zat.

119175_rumst_b_krt8b.jpg
Dreefje in Nispen

De politie heeft ontdekt dat Jelle geregeld afsprak op het Dreefje in Nispen. Mogelijk stapte hij hier vaker over in een andere auto voor een afspraak in Roosendaal.

119175_rumst_b_vindplaatsaudi.jpg
Audi en broodzakje

Jelle’s auto werd later teruggevonden in Merksem. In de Audi werd onder meer een deels gegeten broodje in een papieren zak aangetroffen. Op dat broodje is het DNA aangetroffen van een vrouw, maar dit is niet van Jelle’s vriendin of van iemand uit zijn directe omgeving.

Broodje

  • Wie is de vrouw van wie DNA is aangetroffen op het broodje?
119175_rumst_b_broodzak.jpg

Weet u wie mogelijk bij Jelle in de auto heeft gezeten of waar broodjes in dit soort verpakking worden verkocht? Geef het door aan de politie.

119175_rumst_b_krt6.jpg
Onbekende man

Getuigen hebben een onbekende man bij de Audi in Merksem zien weglopen. Deze man droeg mogelijk een groen vest met capuchon en liep weg in de richting van het Waterzuiveringsstation verderop in de Campiniastraat. Daarna is hij linksaf gegaan en onder de brug door richting de Bredabaan gelopen.

Getuigenoproep

Op bewakingsbeelden uit de omgeving heeft de politie twee mannen gezien; mogelijk zijn dit belangrijke getuigen. Zij liepen tussen 11.30 uur en 13.30 uur over de Bredabaan. Was u dit of weet u wie dit zijn? Geef het door aan de politie.

Bredabaan

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.
119175_rumst_b_2luikschoenen.jpg
Netjes gekleed

Jelle was op de dag van zijn verdwijning 27 jaar oud, slank en zo’n 1.80 meter lang. Hij was die dag gekleed in een pak en droeg opvallende schoenen van Paul Smith met paarse zolen.

Veel politieonderzoek

In de afgelopen jaren is er veel onderzoek gedaan naar Jelle’s verdwijning. Er is onder andere in 2014 gezocht in het natuurgebied Rucphense Heide en in het Markkanaal bij Terheijden. In 2017 is een loods bij Nispen binnenstebuiten gekeerd; helaas zonder resultaat.

  • Wie weet waar het lichaam van Jelle kan zijn?
119175_rumst_b_so6.jpg
Jelle Leemans

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Wie heeft Jelle op de dag van zijn verdwijning nog gezien, maar heeft nog niet met de politie gesproken?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

MEER OVER