Slachtoffer (74) met dood bedreigd door drie overvallers

  • Geldrop

In de nacht van 10 op 11 februari 2020 drongen drie mannen een woning binnen aan het Emopad in Geldrop. Ze mishandelden de toen 74-jarige bewoner, bonden hem vast en bedreigden hem meerdere malen met de dood.

De daders zijn bijna anderhalf uur binnen geweest. Ze waren gewapend met in elk geval twee priemen en een vuurwapen. Het slachtoffer is de ervaring nooit echt te boven gekomen. De oud-timmerman is in de zomer van 2020 op 75-jarige leeftijd overleden zonder te weten wie zijn belagers waren.

Beelden verdachten en auto

Er zijn camerabeelden waarop de vermoedelijke overvallers te zien zijn. Daarnaast heeft een getuige gezien dat na de woningoverval drie mannen in een zilvergrijze Peugeot 307 stapten. Ook van die auto heeft de politie beelden kunnen veiligstellen.
Eén van de verdachten is duidelijk kleiner dan de andere twee. De man in de geel/zwart-gestreepte hoody kreeg vermoedelijk wroeging: hij is nadat het drietal vertrok nog teruggegaan naar het slachtoffer om het hem gemakkelijker te maken zichzelf te bevrijden. Daarbij liet deze overvaller een belangrijk spoor achter.

Ter hoogte van de trap legde hij het mes neer en zei dat ik me los kon maken als hij weer weg was. Hij gaf mij ook wat water. Ik gaf hem toen een hand en zei: bedankt dat je mij niet vermoord hebt.”
uit verklaring slachtoffer

Bedreiging met de dood

De zilvergrijze Peugeot 307 stond tijdens de overval geparkeerd voor een voormalige garage op zo’n 200 meter van de woning van het slachtoffer. Vanaf daar liepen de drie daders vermoedelijk naar het Emopad, waar ze rond 02.50 uur een raam forceerden om binnen te komen.
Eenmaal binnen sloegen ze het 74-jarige slachtoffer in het gezicht en zetten ze hem twee priemen op de hals. Vervolgens bonden ze de man vast met tape en doorzochten ze zijn woning. Ook kreeg de bewoner op een bepaald moment een vuurwapen tegen het hoofd gedrukt, waarbij hem gezegd werd dat hij doodgeschoten zou worden.

Gevlucht richting Eindhoven

In de hoop sneller van zijn belagers af te geraken, vertelde de man hen dat er een paarhonderd euro in zijn auto lag. Zelfs nadat zij die inderdaad hadden buitgemaakt, bleven de overvallers dreigen en de woning doorzoeken. In de auto van het slachtoffer lieten ze een breekijzer achter. 
Toen de drie daders uiteindelijk rond 04.15 uur op de vlucht sloegen, renden ze vermoedelijk naar de Peugeot 307. Op basis van beelden en een getuigenverklaring denkt de politie dat de overvallers via onder meer de Losweg en de Hulsterweg richting Eindhoven zijn gereden.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Deel uw informatie

  • Wie weet of vermoedt wie de overvallers zijn? Volgens het slachtoffer sprak het drietal Nederlands, maar onderling ook in een hem onbekende taal.
  • Wie heeft een idee waar het mes en/of het breekijzer vandaan komen of wie er in februari 2020 over beschikte(n)?
  • Wie heeft informatie over de zilvergrijze Peugeot 307 en/of weet waar die kan zijn en/of wie er in februari 2020 in reed of reden?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Emopad

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.

MEER OVER