Slachtoffer jaagt overvaller de straat op

  • Rotterdam

De overval op een kleine supermarkt aan de Franselaan in Rotterdam liep heel anders af dan de dader voor ogen had. In plaats van dat hij het geld uit de kassa kon buitmaken, werd hij door een medewerker de winkel uit gejaagd.

Een en ander gebeurde kort na 22.00 uur op zondagavond 30 juli 2023. De overvaller dreigde met een flink mes en gaf koeltjes een plastic tas af waar het geld in moest. De medewerker speelde heel even mee, maar greep toen een ijzeren staaf. Zodra de dader die zag, rende hij naar buiten – met op z’n hielen het slachtoffer en diens collega.

Kenmerken overvaller

Uit onderzoek van de camerabeelden uit de super blijkt dat de dader ruim een kwartier eerder al in de winkel was. De man leek begin 20, heeft een licht getinte huidskleur en is ongeveer 1.70 meter lang.
Hij had een zwarte hoody aan met daaronder een paars shirt. Ook zijn broek en Nike-sneakers waren zwart, maar zijn sokjes wit. Vermoedelijk als vermomming droeg de overvaller een bril met getinte glazen. Het montuur daarvan was zwart met rood van kleur.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

  • Wie kan meer vertellen over de overvaller?

Beschikt u over camerabeelden van die 30e juli uit de omgeving daar in Oud-Mathenesse, dan wil de politie die graag bekijken. Meld u zich dan alstublieft of upload uw beelden direct via het tipformulier.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Franselaan

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.

MEER OVER