Straatrovers druipen af zonder buit

  • Utrecht

In de Utrechtse wijk Ondiep probeerden twee mannen op straat een echtpaar te beroven. De slachtoffers, uitbaters van een oliebollenkraam aan de Amsterdamsestraatweg, werden die avond van 10 november 2021 bedreigd met een vuurwapen.

Het echtpaar van 68 en 58 verzette zich kranig, waardoor hun belagers er zonder buit vandoor gingen. Dat deden ze via in eerste instantie de Mariëndaalstraat richting het Oppenheimplein.

Update

In de week na de uitzending kwam er helaas maar één tip binnen. Die ging over de kleding van de daders. Heeft u informatie en/of weet u wie de mannen op de beelden kunnen zijn, geef het alstublieft alsnog door aan de politie. Tippen kan desgewenst anoniem op 0800-7000.

Van Beuningenplein

De slachtoffers kwamen aan bij hun auto, die schuin achter hun kraam geparkeerd stond aan het Van Beuningenplein, toen er twee mannen op hun af stormden. Beiden oogden jong, lang en slank en hebben een donkere huidskleur.
Vermoedelijk dachten de overvallers dat er aardig wat aan dagomzet te halen viel. Aangezien de meeste betalingen bij de oliebollenkraam met pinpassen worden gedaan, was dat niet het geval.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

De twee straatrovers zijn vermoedelijk rond 20 jaar oud en tussen 1.80 en 1.90 meter lang. Volgens de slachtoffers hebben ze allebei een vrij lang en slank postuur en een smal gezicht.
Heeft u een idee wie zij kunnen zijn, neem alstublieft contact op met de politie. Ook als u denkt iets van de overval te hebben gezien of verderop van de vluchtende verdachten, hoort de politie graag van u.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Van Beuningenplein

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.