Studente (23) geraakt door kogel in eigen woning

  • Amsterdam
  • Update 

Een internationale studente (23) werd afgelopen woensdag 21 november geraakt door een kogel in haar eigen studentenkamer aan de Daalwijk. De vrouw lag op het moment van de aanslag in haar bed, toen er ineens een kogel door de ruit vloog.

Het slachtoffer had een schampschot aan haar hoofd en is met haar verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De politie gaat er niet vanuit dat het een gerichte aanslag op de studente was.

8e etage

Amsterdam Studente Daalwijk Pd

De studentenkamer van het slachtoffer bevindt zich op de 8e etage van de flat. Het is mogelijk dat er vanaf de grond is geschoten, maar ook vanuit een auto of een hoger gelegen locatie. Dat was rond 21.00 uur.

Ongeveer 285 meter afstand

Amsterdam Studente Daalwijk Kaartb5

Het Nederlands Forensisch Instituut heeft berekend dat er vanaf ongeveer 285 meter afstand is geschoten op de woning vanuit de omgeving van de Dolingadreef, Bernard Shawsingel en Alfred Döblinstraat. 

De rechercheurs van deze zaak komen graag in contact met mensen die iets gezien of gehoord hebben. Ook informatie over voertuigen of personen in die omgeving op dat tijdstip is van groot belang. Heeft u informatie? Laat het de politie weten!

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de Politie

Daalwijk 1102 AA Amsterdam

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.