Tabakszaak voor de tweede keer overvallen

  • Helmond

De nu 60-jarige eigenares van een Helmondse tabakszaak werd op 14 februari 2023 slachtoffer van een gewapende overval. Wrang genoeg was dit al de tweede keer dat zij zoiets heeft moeten meemaken. De politie vraagt u mee te denken over de camerabeelden én andere aanknopingspunten.

Vaste kijkers komt de winkel aan de Azaleastraat mogelijk bekend voor. Voor de eerdere overval, op 6 januari 2022, vroegen we vorig jaar al uw aandacht. De betreffende dader is nog niet aangehouden, dus ook in dat onderzoek is uw hulp nog altijd welkom.

Met dood bedreigd

De overvaller die op dinsdag 14 februari 2023 de tabakszaak in kwam, wordt zo’n 1.70 meter lang geschat en heeft een vrij stevig postuur. Het slachtoffer denkt dat de man nog jong is, mogelijk rond de 20. Hij heeft bruine ogen en donkere wenkbrauwen en spreekt vloeiend Nederlands met een accent dat mevrouw niet thuis kan brengen.
Hij bedreigde de eigenares met een vuurwapen en beet haar toe dat hij haar zou vermoorden als ze niet meewerkte. Maar, zo liet mevrouw hem weten, er was geen contant geld. Hachelijke momenten dus, maar gelukkig droop de overvaller af zonder buit.

Vlucht te voet en op fiets

Eenmaal buiten trof hij een medewerker van een andere winkel. Die was extra alert, omdat hij even eerder de onbekende man met capuchon op had zien langslopen. Zodra het 60-jarige slachtoffer alarm sloeg, zette deze buurman te voet de achtervolging in. Daarbij struikelde en viel hij, waardoor de overvaller kon ontkomen.
De dader rende in de richting van de Gladiolenstraat en is verderop op een fiets gestapt om verder te vluchten. Die fiets, een Gazelle, is vermoedelijk teruggevonden ter hoogte van het Gaasterland en de Altenahof.

Achtergelaten kleding

Op die locatie trof de politie ook kledingstukken aan die de jonge man tijdens de overval droeg: een paar handschoenen, een broek, een colletje en een zwart Nike-vest met een witte streep bij de rits.
DNA-onderzoek heeft nog geen match opgeleverd, maar mogelijk zet de kleding iemand aan het denken in de omgeving van de overvaller. Een tip over hem doorgeven kan overigens te allen tijde anoniem.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

  • Wie weet of vermoedt wie de jonge man op de beelden is en/of waar hij verblijft?
  • Wie kan de achtergebleven kledingstukken in verband brengen met een verdachte?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Azalealaan

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.

MEER OVER