Trage dader overvalt tabakswinkel

  • Helmond

Een niet al te vlotte overvaller bedreigde op 6 januari 2022 de eigenares van een tabakswinkel in Helmond. Gelukkig voor het onderzoek staat de vermoedelijk nog jonge man behoorlijk goed op beeld.

Net na twaalven die donderdagmiddag liep de dader de zaak aan de Azalealaan binnen. Hij dreigde direct met een vuurwapen en eiste het geld uit de kassa.

Tamelijk rustig

Het werd geen kwestie van snel wat papiergeld meegraaien. De man wachtte tamelijk rustig tot het slachtoffer het allerlaatste muntje uit de kassa had gepakt. Om z’n buit weg te stoppen, liet de overvaller zelfs even zijn wapen los.
Hij vroeg ook nog naar “de kluis”, maar die is in de winkel niet aanwezig. Dat leek hij gelukkig van de vrouw aan te nemen, waarop hij naar buiten liep.

Kenmerken overvaller

Dankzij de camerabeelden is vrij veel over de dader bekend. Hij droeg tijdens de overval vermoedelijk zijn jas binnenstebuiten; die is in werkelijkheid waarschijnlijk grijs. Hij leek twee broeken over elkaar heen aan te hebben en droeg zwarte gympen met een wit Nike-logo en deels witte zolen.
Doordat de man bukte om wat munten op te rapen die hij liet vallen, is aan zijn onderrug te zien dat hij een donkere huidskleur heeft. Tijdens zijn vlucht is hij nog gefilmd op de Margrietlaan, rennend richting de Deurneseweg. Het is niet uit te sluiten dat de overvaller daar in de buurt woont of er begin dit jaar verbleef.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Deel uw informatie

Wie weet of vermoedt wie de overvaller kan zijn?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Azalealaan

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.

MEER OVER