Tieners gewelddadig overvallen in eigen woning

  • Rotterdam
  • Update 

Vrijdagavond 2 maart worden twee broers (15 en 16) overvallen in hun eigen huis aan de Randweg in Rotterdam. De overvallers blijven ruim anderhalf uur in de woning.

Update

De afgelopen dagen gaf u samen bijna 20 tips door, voornamelijk over de kleding van de daders. Er is ook een mogelijke naam genoemd. De vrouw die vlak voor de overvallers liep, heeft zich helaas nog niet gemeld.

Winkelcentrum Zuidplein

Het tweetal luidt die vrijdag hun weekend in bij winkelcentrum Zuidplein in Rotterdam. Na twee uurtjes shoppen en een hapje eten, stappen ze op de fiets naar huis. Hun ouders zijn op dat moment naar een verjaardag. Eenmaal aangekomen bij hun woning aan de Randweg, worden de jongens aangesproken door twee onbekende mannen.

118244_rdam-randwg_reco2.jpg
Intimiderende babbeltruc

Er volgt een warrig verhaal over een broertje dat beroofd zou zijn. Ze willen direct weten of de jongens hier iets mee te maken hebben. De twee tieners zijn compleet verbaasd en bellen vervolgens met hun vader. Er wordt afgestemd dat ze later die avond met z’n allen in gesprek zullen gaan. Terwijl ze bellend naar binnenlopen, lopen de overvallers onverwachts met hun mee.

  • Wie heeft op vrijdagavond 2 maart iets opvallends gezien aan de Randweg in Rotterdam?

Gewapende overval

Direct slaan de mannen volledig onvoorbereid toe. Een van de daders grijpt een mes uit de keukenlade en bedreigt hiermee de broers.

118244_rdam-randwg_ravage2.jpg

In de slaapkamer stuiten ze op wat sieraden, maar dat vinden ze niet genoeg. De tieners moeten vervolgens sporttassen volladen met elektronica, zoals spelcomputers en beeldschermen. Sieraden en telefoons worden door de overvallers in hun eigen zakken gestopt. De twee mannen blijven vervolgens anderhalf uur in de woning, maar nemen de sporttassen uiteindelijk niet mee.

Trouwringen

De daders gaan er vandoor met onder andere twee gouden trouwringen. De damesring heeft drie diamantjes. De trouwdatum staat in de ringen gegraveerd: 11-10-2000. Mogelijk zijn de ringen in de tussentijd ergens aangeboden.

  • Wie weet of de trouwringen ergens zijn aangeboden?
118244_rdam-randwg_telefoons.jpg
Samsung telefoons

Ook steelt het duo twee Samsung telefoons: een Galaxy S6 en een J5.

118244_rdam-randwg_2luik.jpg
Getuigenoproep: voorbijganger

De mannen zijn vastgelegd op bewakingsbeelden uit de wijk. Ze zijn te zien vlakbij de bushalte aan de Randweg. Op deze beelden wordt ook een voorbijgangster gezien met wie de politie graag in contact komt. Op de beelden lijkt zij zich al ongemakkelijk te voelen in de buurt van de mannen.

118244_rdam-randwg_dadjas.jpg
Signalement daders

Een van de mannen heeft een donkere huidskleur. Het meest opvallende is zijn kleding. Hij droeg een rood petje met het logo van New York Yankees en een zwarte jas van H&M met op de achterkant een grote afbeelding van een doodshoofd. Op de jas staat ook de tekst ‘Misfits’.

118244_rdam-randwg_daders3.jpg

Zijn handlanger was een man met een licht getinte huidskleur. Hij is duidelijk kleiner dan zijn compagnon. Volgens de slachtoffers rook hij naar alcohol. Verder droeg hij een zwarte muts en donkerkleurige kleding.

  • Wie kent of herkent deze overvallers?
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Randweg

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.